„Nors paauglystėje domėjausi maisto gamyba, ypač rytų virtuvės, bet baigusi mokyklą nutariau pasirinkti rimtesnes studijas – tapau buhaltere. Ilgai dirbau šį darbą, kol supratau, kad jis nėra mielas širdžiai, o tada prasidėjo savirealizacijos būdų paieškos, – pasakoja pašnekovė. – pamažu iš naujo atradau saldumynus bei užkandžius, iš naujo įsimylėjau jų gamybos procesą.“
Viktorija visada žinojo, kad tai yra veikla, kuriai ji nori skirti visą savo laiką, tačiau baimė prarasti stabilią samdomo darbuotojo vietą trukdė, todėl ilgai nesiryžo naujovėms. Be to, ir Viktorijos asmeniniame gyvenime vyko daug pokyčių, neišvengta skaudžios patirties. Tačiau būtent ji ir pastūmėjo moterį mokytis konditerės specialybės.
Tačiau vien mokslų įvairių užkandžių bei jų rinkinių gamybai nepakanka, įsitikinusi Viktorija. Teorinėms žinioms įgyti ir gilinti, pašnekovės teigimu, nuolat reikia lankyti įvairius kursus, dalyvauti profesionalų konferencijose, paskaitose. Tačiau svarbiausias yra begalinis noras, praktika, eksperimentavimas bei mokymasis iš klaidų.
„Pradėjau verslą savo namuose, iš pradžių labai traukė netradicinių saldumynų gamyba, pavyzdžiui, veganiški, sveikuoliški morkų, burokėlių saldainiai, tahini sausainiai, veganiškas pudingas ar keksiukai su dilgėlėmis, – sakė moteris. – Tačiau patyriau, kad tokie gaminiai yra skirti labai siaurai auditorijai, todėl teko pakoreguoti asortimentą. “
Labiausiai klientai mėgsta vieno kąsnio užkandžius bei įdarytus mini kruasanus su įvairiomis daržovėmis, mėsa, falafeliais, sūriu, kaneles. Nuo jų populiarumu neatsilieka ir tortai, pyragai. Prieš Kalėdas tampa populiarus advento kalendorius vaikams su sveikais užkandžiais bei užduotėlėmis kiekvienai dienai.
Konditerė teigia visada esanti už natūralumą, tad stengiasi, kad tokie būtų ir jos kepiniai, todėl ingredientus perka iš vietinių ūkininkų.
Pasak Viktorijos, konditerija – tikslusis mokslas, tad kepant gaminį labai svarbu ingredientų kiekių tikslumas, kepimo ar šaldymo temperatūra. Patarimų, gudrybių, kaip geriau iškepti ar pagaminti patiekalą, galima rasti visur ir labai lengvai, tačiau geriausia yra bandyti, nebijoti eksperimentuoti, kurti, klysti, vėl bandyti ir iš to išeina tobulas receptas.
„Niekada neatiduodu klientui užsakymo iš vakaro, net jeigu jis pats to prašo, nes tada gaminys jau nebus toks šviežias. Dirbsiu paryčiais, bet atiduosiu gaminius maksimaliai šviežius, – dalijosi pašnekovė. – Man labai padeda mano komanda bei geras laiko planavimas.“
Viktorija neslepia, kad jai labai patinka tai, ką daro, nors kartais ir nuovargis ima viršų, ji jaučiasi laiminga – gamindama ji jaučiasi save realizuojanti.
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją (2)