Nufilmuokite, kaip gaminate mėgstamus savo pusryčius, ir receptą atsiųskite mums patogiai įkeldami jį į mūsų sistemą arba naudodamiesi „WeTransfer“ sistema siųskite adresu maistas@delfi.lt, nepamiršę pavadinime įrašyti „Pusryčių konkursas“.
Apie prizą daugiau sužinoti galite čia.
Naminiai varškės sūreliai
Reikės:
200 g liesos varškės
1 a. š. kakavos
maždaug 3 v. š. riešutų sviesto
cukraus pagal skonį
apie 40 g kambario temperatūros sviesto
plytelės juodojo šokolado
Gaminimas:
Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą. Į ištirpintą šokoladą sudėkite sviestą ir kakavą. Maišykite, kol ištirps sviestas ir masė taps vientisa.
Tuomet ištirpusia šokolado mase padenkite pasirinktas silikonines formeles. Padengę įdėkite jas stingti į šaldytuvą arba šaldiklį.
Kol glaistas stingsta, paruoškite pagrindinę sūrelių masę. Į elektrinį truntuvą sudėkite varškę, cukrų ir riešutų sviestą ir gerai viską ištrinkite iki kreminės konsistencijos.
Varškės masę sudėkite į šokoladu padengtas formeles. Ant viršaus užtepkite likusį šokolado glaistą. Dėkite sūrelius į šaldytuvą 2–3 valandoms, o po to atsargiai išimkite iš formelių.
Skanaus!