Vieną rytą sugalvojau paįvairinti savo pusryčių meniu (labai retai kada juos valgau) ir pasigaminti kažko įdomaus.
Taip gimė šis skanus pusryčių desertas-košė net nežinau kaip tiksliai jį pavadinti.
Naudojau greitai paruošiamas avižas, kurias užtenka užpilti šiltu pienu, išmaišai ir košė ant stalo. Galite naudoti ir kitokias greitai pagaminamas avižas.
Man asmeniškai ši košė labai priminė desertą ir norėjosi dar ir dar.
1 asmeniui, 5 min.
Kreminė avižų košė su kava
- 1 bananas
- 2 avižiniai paplotėliai arba 3 šaukštai greitai paruošiamų avižinių dribsnių
- 1 šaukštelis tirpios kavos
- 1/4 stiklinės pieno arba augalinės kilmės pieno
- 2 šaukšteliai riešutų sviesto
Kavą užpilkite vandeniu (50 ml) ir išmaišykite. Užpilkite kava avižinius paplotėlius ir išmaišykite.
Į trintuvą sudėkite bananą, riešutų sviestą, avižas ir užpilkite pienu. Sutrinkite. Masė turi išeiti kremo tirštumo.
Supilame į stiklines ir patiekiame.
Ant viršaus galima uždėti dar riešutų sviesto ir papuošti pabarstukais.