„Jei nenori žaisti ir gaišti laiko gaminant, šis patiekalas – puikus pasirinkimas. Jį mano šeima tikrai labai mėgsta. Be to, jį tikrai labai lengva pagaminti. Dažniausiai didžiąją dalį visų reikiamų produktų jau turiu, tad užtenka nusipirkti vištienos – ir gali pagaminti sočią vakarienę, – receptą pristatė aktorė ir išdavė, kad kartais savo vietą virtuvėje mielai užleidžianti vyrui: – Aš mėgstu gaminti, tačiau kai tai tampa pareiga kiekvieną vakarą, tikrai džiaugiuosi, kai atsiranda kas nors kitas, kas tą pareigą perima.“
Vištiena su ryžiais
Reikės:
apie 0,5 kg vidinės vištienos filė
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
2 v. š. sviesto
400 g šaldytų žirnelių ir morkų
200 g konservuotų kukurūzų
200 g basmati ryžių
1 kiaušino
3 v. š. sojų padažo
1 v. š. žuvies padažo
malto imbiero
smulkintos aitriosios paprikos
Gaminimas:
Vištienos filė smulkiai supjaustyti kubeliais.
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi suberti šaldytas daržoves ir jas vis pamaišant pakepti.
Šalia į tą pačią keptuvę sudėti kepti vištieną.
Įpilti sojų ir žuvies padažo, pamaišyti.
Įdėti sviesto ir ant jo suberti prieskonius – česnako, malto imbiero ir čili pipirų. Viską toliau kepant išmaišyti.
Į keptuvės šoną įmušti kiaušinį ir jį išplakti.
Sudėti išvirtus ryžius, kukurūzus. Dar kartą išmaišyti ir ragauti.
Skanaus!
Viso pokalbio su K. Savickyte kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.