„Jei nenori žaisti ir gaišti laiko gaminant, šis patiekalas – puikus pasirinkimas. Jį mano šeima tikrai labai mėgsta. Be to, jį tikrai labai lengva pagaminti. Dažniausiai didžiąją dalį visų reikiamų produktų jau turiu, tad užtenka nusipirkti vištienos – ir gali pagaminti sočią vakarienę, – receptą pristatė aktorė ir išdavė, kad kartais savo vietą virtuvėje mielai užleidžianti vyrui: – Aš mėgstu gaminti, tačiau kai tai tampa pareiga kiekvieną vakarą, tikrai džiaugiuosi, kai atsiranda kas nors kitas, kas tą pareigą perima.“

Kristina Savickytė

Vištiena su ryžiais

Reikės:

apie 0,5 kg vidinės vištienos filė

šiek tiek saulėgrąžų aliejaus

2 v. š. sviesto

400 g šaldytų žirnelių ir morkų

200 g konservuotų kukurūzų

200 g basmati ryžių

1 kiaušino

3 v. š. sojų padažo

1 v. š. žuvies padažo

malto imbiero

smulkintos aitriosios paprikos

Gaminimas:

Mamų virtuvė. Kristinos Savickytės vištiena su ryžiais
  1. Vištienos filė smulkiai supjaustyti kubeliais.

  2. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi suberti šaldytas daržoves ir jas vis pamaišant pakepti.

  3. Šalia į tą pačią keptuvę sudėti kepti vištieną.

  4. Įpilti sojų ir žuvies padažo, pamaišyti.

  5. Įdėti sviesto ir ant jo suberti prieskonius – česnako, malto imbiero ir čili pipirų. Viską toliau kepant išmaišyti.

  6. Į keptuvės šoną įmušti kiaušinį ir jį išplakti.

  7. Sudėti išvirtus ryžius, kukurūzus. Dar kartą išmaišyti ir ragauti.

Skanaus!

Viso pokalbio su K. Savickyte kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.