Konditerijos šefas Ali Gadžijevas savaip gamina patį tradiciškiausią prancūzišką desertą – pistacijų krembriulė su greitai pagaminamais braškių ledais. Šis desertas negali palikti abejingų, tad išbandykite ir jūs!
Nauji receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žadama organizatorių pranešime.
Naminė pasta su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu
Reikės:
- 200 g kvietinių miltų
- 100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
- 2 apelsinų
- 2–3 ančiuvių filė gabaliukų
- 1 skiltelės česnako
- alyvuogių aliejus kepimui
- šviežių mėtos lapelių
Gaminimas:
- Apelsinus nulupti peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Žievelę taip pat supjaustyti smulkiomis juostelėmis.
- Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs.
- Tada sudėti kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepti. Suversti apelsinų kubelius, gerai išmaišyti ir patroškinti 5 minutes. Suberti apelsinų žieveles ir vėl keletą minučių patroškinti. Išjungti kaitrą.
- Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į ją supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą.
- Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis.
- Virti 2–3 min.
- Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę vėl padėti ant ugnies, suversti į ją pastą, gerai išmaišyti ir porą minučių pakaitinti.
- Patiekti su šviežios mėtos lapeliais. Jei reikia, pabarstyti šviežiai malta druska ir pipirais.
Pistacijų krembriulė su braškių ledais
Krembriulė reikės:
- 300 g grietinėlės
- 100 g pieno
- 180 g kiaušinių trynių masės (9 tryniai)
- 60 g cukraus
- 30 g pistacijų pastos
- 50 g cukraus karamelizavimui
Ledams:
- 500 g šaldytų braškių
- 500 g grietinėlės
- 50 g cukraus pudros
Gaminimas:
- Kartu puode užvirti grietinėlę ir pieną.
- Kambario temperatūros kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, įdėti pistacijų pastos ir dar kartą perplakti.
- Nuolat maišant po truputį su pauzėmis pilti užvirusį grietinėlės ir pieno mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, kurią supilti atgal į puodą ir pastatyti vėl ant ugnies.
- Maišant kaitinti iki pradės garuoti. Tada nukelti nuo ugnies ir išpilstyti masę į norimus indelius.
- Indelius sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio.
- Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.
- Iškepusią atvėsinti, apibarstyti paviršių cukrumi ir karamelizuoti.
- Šaldytas braškes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti.
- Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti.
- Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su krembriulė.
Skanaus!