Konditerijos šefas Ali Gadžijevas savaip gamina patį tradiciškiausią prancūzišką desertą – pistacijų krembriulė su greitai pagaminamais braškių ledais. Šis desertas negali palikti abejingų, tad išbandykite ir jūs!

Nauji receptai ir naudingi patarimai – kulinarinėje laidoje „Gardu Gardu“, žadama organizatorių pranešime.

Naminė pasta su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Reikės:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 100 g kiaušinių masės (2 kiaušiniai)
  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
  • 2 apelsinų
  • 2–3 ančiuvių filė gabaliukų
  • 1 skiltelės česnako
  • alyvuogių aliejus kepimui
  • šviežių mėtos lapelių

Gaminimas:

  1. Apelsinus nulupti peiliu ir nepalikti baltos odelės. Supjaustyti kubeliais. Žievelę taip pat supjaustyti smulkiomis juostelėmis.
  2. Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įmesti nuluptą nesmulkintą česnako skiltelę ir pakepinti ančiuvių filė gabaliukus, kol jie visiškai suirs.
  3. Tada sudėti kubeliais supjaustytą vištieną ir gerai apkepti. Suversti apelsinų kubelius, gerai išmaišyti ir patroškinti 5 minutes. Suberti apelsinų žieveles ir vėl keletą minučių patroškinti. Išjungti kaitrą.
  4. Ant darbastalio pasidaryti miltų kauburėlį su duobute, į ją supilti kiaušinių masę arba įmušti kiaušinius. Gerai išminkyti tešlą.
  5. Jei neturite pastos gaminimo mašinėlės, labai plonai (1 mm) iškočioti tešlą, gerai išmiltuoti, susukti į ritinėlį ir supjaustyti norimo storio juostelėmis.
  6. Virti 2–3 min.
  7. Išvirtą pastą nukošti, padažo keptuvę vėl padėti ant ugnies, suversti į ją pastą, gerai išmaišyti ir porą minučių pakaitinti.
  8. Patiekti su šviežios mėtos lapeliais. Jei reikia, pabarstyti šviežiai malta druska ir pipirais.
Pistacijų krembriulė su braškių ledais

Pistacijų krembriulė su braškių ledais

Krembriulė reikės:

  • 300 g grietinėlės
  • 100 g pieno
  • 180 g kiaušinių trynių masės (9 tryniai)
  • 60 g cukraus
  • 30 g pistacijų pastos
  • 50 g cukraus karamelizavimui

Ledams:

  • 500 g šaldytų braškių
  • 500 g grietinėlės
  • 50 g cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Kartu puode užvirti grietinėlę ir pieną.
  2. Kambario temperatūros kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, įdėti pistacijų pastos ir dar kartą perplakti.
  3. Nuolat maišant po truputį su pauzėmis pilti užvirusį grietinėlės ir pieno mišinį. Išmaišyti iki vientisos masės, kurią supilti atgal į puodą ir pastatyti vėl ant ugnies.
  4. Maišant kaitinti iki pradės garuoti. Tada nukelti nuo ugnies ir išpilstyti masę į norimus indelius.
  5. Indelius sustatyti į skardą. Ant skardos užpilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio.
  6. Kepti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.
  7. Iškepusią atvėsinti, apibarstyti paviršių cukrumi ir karamelizuoti.
  8. Šaldytas braškes ir cukraus pudrą suberti į smulkintuvą ir sumalti.
  9. Supilti grietinėlę ir dar kartą permalti.
  10. Šaukštu formuoti ritinėlius ir patiekti kartu su krembriulė.

Skanaus!

Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)