Rytuose prasidėjusiu maisto produktų drožinėjimo menu moteris susidomėjo prieš 8 metus, radusi knygą apie vadinamąjį karvingą. Jo mokėsi pati, mat Lietuvoje mokytojų nebuvo.
„Tai pirmieji drožinėjimai buvo kažkas nerealaus ir stebuklingo, nes paprasta daržovė pavirto gėle“, – prisimena moteris.
Savamokslė kaunietė trijuose tarptautiniuose konkursuose iškovojo prizines vietas – paskutiniame varžėsi su pusšimčiu meistrų iš viso pasaulio ir savo kategorijoje laimėjo auksą. Išbandžiusi vaisius ir daržoves, V. Brūzgienė ėmėsi sūrių – į konkursą vežė specialiai jai Lietuvoje pagamintą 35 kilogramų sūrį, kuriame išdrožti smulkiausius nėrinius užtruko net tris paras.
Meistrė sako, vis labiau populiarėja smulkių produktų – pavyzdžiui, česnakų skiltelių ar net sėklų drožinėjimai.
Tarptautiniuose maisto produktų drožėjų konkursuose kaunietė – vienintelė dalyvė iš Baltijos šalių. Dabar jos tikslas – tapti jų teisėja.
Išsamiau – vaizdo reportaže.