Šokoladinis varškės vyniotinis
Kakaviniam biskvitui reikės:
- 3 trynių
- 2 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 3 baltymų
- 40 g cukraus
- 40 g miltų
- 25 g kakavos
Varškės kremui reikės:
- 250 g varškės
- 60 g cukraus pudros
- 200 g grietinėlės
- Apelsino žievelės
Dekorui reikės:
- 300 g juodo šokolado
- 30 g aliejaus
- Apelsinų cukatų
- Cukraus pudros
Biskvitui išplakti kiaušinius su kiaušinių tryniais bei 100 g cukraus iki purios masės.
Kiaušinių baltymus su 40 cukraus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti. Sumaišyti birius produktus ir permaišyti su kiaušinių mase.
Tešlą išpilti į skartą ir paskirstyti.
Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-13 minučių.
Kremui trintą varškę sumaišyti su cukraus pudra. Išplakti grietinėlę ir atsargiai permaišyti su varškės mase ir šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės.
Ant iškepusio ir atvėsusio biskvito paskirstyti kremą ir suvynioti į vyniotinį.
Dekorui pasiruošti glazūrą – vandens vonelėje išlydyti šokoladą ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Ja aplieti vyniotinį. Įdėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Viršų dekoruoti apelsinų cukatais bei cukraus pudra.
Skanaus!