- 400 g braškių
- 400 g rabarbarų
- 120 g sviesto
- 50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės
- 3 kiaušinių
- 100 g cukraus
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 130 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 30 ml migdolų likerio
1. Braškes ir rabarbarus supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
2. Formą (25x35 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sudėliokite mažais gabaliukais 60 g sviesto. Sviestas turi būti minkštas. Pabarstykite nerafinuotu cukranendrių cukrumi. Sudėliokite braškes, rabarbarų gabaliukus sustatykite tarp braškių.
3. 60 g sviesto ištirpinkite ir nutarkuokite į jį citrinos žievelę.
4. Kiaušinius paplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki tirštos masės.
5. Suberkite pusę miltų kiekio kartu su kepimo milteliais, permaišykite, supilkite ištirpintą sviestą su citrinos žievele į likusius miltus. Permaišykite.
6. Tešlą plonu sluoksniu paskleiskite ant braškių ir rabarbarų.
7. Kepkite apie 35 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
8. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas, mediniu iešmeliu.
9. Išimkite pyragą, pravėsinkite, o po to sulaistykite viršų migdolų likeriu. Tegul pastovi 10–15 min., o po to pyragą apverskite.
· Rabarbarus lupkite tik tuo atveju, jei juos valgysite su cukrumi arba medumi. Pyragams lupti rabarbarų nereikia.
· Apačiai pabarstyti galite naudoti ir baltąjį cukrų, bet nerafinuotas cukranendrių cukrus suteiks karamelinį poskonį.
· Jeigu norite, likerio galite ir nenaudoti.
· Citriną galite pakeisti apelsinu.