„Aš mėgstu gaminti kuo paprasčiau. Esu toks užsisukęs ir nuolat bėgantis žmogus. Man patinka, kai šaldytuvas pilnas kasdienių produktų, nes atsidariusi jį aš pamedituoju ir nusprendžiu, ką iš jų ruošti. Dėl to man labai sunku nurodyti receptūrą – gaminu iš akies“, – pristatydama receptą juokėsi L. Imbrasienė.
Beje, šį receptą moteriai gaminti pasufleravo vyresnysis sūnus, kuriam jau 21-eri. Tai tikras vaikystės patiekalas.
Virtinukai iš vaikystės
Reikės:
200 g pusriebės varškės
apie 180 g miltų
1 kiaušinio
druskos
1a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
1 a. š. cukraus
apie 50 g miltų apvoliojimui
Padažas tėvams:
150 g gorgonzolos sūrio
80 g tarkuoto parmezano sūrio
50 ml grietinėlės
druskos
juodųjų pipirų
Padažas vaikams:
2 v. š. grietinės
1 v š. sviesto
0,5 v. š. cukraus
Gaminame:
Į dubenį sudedame varškę, įmušame kiaušinį. Ištriname šakute.
Įberiame miltų, išmaišome.
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame „gyvatėles“ ir supjaustome mažais kąsneliais.
Sumetame varškėtukus virti į verdantį vandenį. Jiems iškilus į paviršių, paverdame apie porą minučių ir išgriebiame kiaurasamčiu.
Paruošiame du skirtingus padažus: abiejų ingredientus atskiruose induose sumaišome ant silpnos ugnies.
Skanaus!
Viso pokalbio su L. Imbrasiene kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.