„Aš mėgstu gaminti kuo paprasčiau. Esu toks užsisukęs ir nuolat bėgantis žmogus. Man patinka, kai šaldytuvas pilnas kasdienių produktų, nes atsidariusi jį aš pamedituoju ir nusprendžiu, ką iš jų ruošti. Dėl to man labai sunku nurodyti receptūrą – gaminu iš akies“, – pristatydama receptą juokėsi L. Imbrasienė.

Laidos vedėja Eglė Kernagytė-Dambrauskė

Beje, šį receptą moteriai gaminti pasufleravo vyresnysis sūnus, kuriam jau 21-eri. Tai tikras vaikystės patiekalas.

Virtinukai iš vaikystės

Reikės:

200 g pusriebės varškės

apie 180 g miltų

1 kiaušinio

druskos

1a. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto

1 a. š. cukraus

apie 50 g miltų apvoliojimui

Padažas tėvams:

150 g gorgonzolos sūrio

80 g tarkuoto parmezano sūrio

50 ml grietinėlės

druskos

juodųjų pipirų

Padažas vaikams:

2 v. š. grietinės

1 v š. sviesto

0,5 v. š. cukraus

Gaminame:

  1. Į dubenį sudedame varškę, įmušame kiaušinį. Ištriname šakute.

  2. Įberiame miltų, išmaišome.

  3. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiojame „gyvatėles“ ir supjaustome mažais kąsneliais.

  4. Sumetame varškėtukus virti į verdantį vandenį. Jiems iškilus į paviršių, paverdame apie porą minučių ir išgriebiame kiaurasamčiu.

  5. Paruošiame du skirtingus padažus: abiejų ingredientus atskiruose induose sumaišome ant silpnos ugnies.

Skanaus!

Viso pokalbio su L. Imbrasiene kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.