• 2 stiklainių trintų pomidorų padažo
  • 350 g sojos faršo
  • 1 citrinos
  • gvazdikėlių
  • 40 g sviesto
  • 1 šaukšto miltų
  • 750 ml pieno
  • muskato riešuto
  • Župsnelio druskos
  • 500 g lazanijos lakštų
  • 200 g parmezano

1. Sudėkite į dubenį trintų pomidorų padažą, sumaišykite su sojos faršu, įtarkuokite citrinos žievelės ir gvazdikėlių. Viską sumaišykite.

2. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite miltus ir išmaišykite. Pamažu pilkite pieną ir maišykite. Patarkuokite muskato riešuto, įberkite druskos, kaitinkite, kol lengvai sutirštės. Patarkuokite pusę parmezano kiekio, išmaišykite ir nukaiskite.

3. Į skardelę dėkite pomidorų padažą, po to – lazanijos lakštus, tepkite bešamelį, lakštus ir po to pomidorų padažą su sojos faršu. Taip suformuokite visą lazaniją. Ant paskutinio lakšto dėkite bešamelį, po to likusį pomidorų padažą, pramaišykite, užtarkuokite sūrio.

4. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Prieš pjaustydami leiskite lazanijai pastovėti – taip ji bus dar gardesnė.

Lazanija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)