Jei bananus užšaldysite iš anksto, vėliau visas darbas, kurį reiks padaryti, tai sumesti produktus į virtuvinį kombainą ir paspausti mygtuką. Valgyti juos galima tiesiai iš kombaino, o jei norite, kad ledai būtų kiek kietesni, įdėkite juos kuriam laikui į šaldiklį.
Tiesa, jeigu ledus šaldiklyje paliksite ilgiau, tarkime, visą parą, jie taps labai kieti, tiesiog tikras ledo gabalas, tad geriausia juos gaminti prieš degustuojant. Tačiau net jiems per daug užšalus yra sprendimas – tiesiog palaikyti juos kambario temperatūroje, kol vėl suminkštės.
2 porcijoms reikės:
250 g šaldytų bananų (maždaug dviejų bananų, nuluptų, supjaustytų griežinėliais ir sušaldytų)
2–3 minkštų datulių
2 šaukštų nesaldintos kakavos
4–6 šaukštų migdolų pieno (galima lengvai pakeisti kitu augaliniu arba paprastu pienu)
Gaminimas:
Šaldytus bananus suberkite į virtuvinio kombaino indą. Pašalinkite datulių kauliukus ir sudėkite jas į indą su bananais.
Įpilkite 5 šaukštus migdolų pieno ir viską smulkinkite, kol susidarys kreminė ledų masė. Jei ledai kiek per kieti, pilkite dar po vieną šaukštą pieno iki norimos konsistencijos.
Mėgaukitės iškart arba palaikykite šaldytuve 2–3 valandas, kad ledai taptų kietesnės konsistencijos.
Skanaus!