Šaldymo kameroje – žalumynai ir gėlės
V. Juodkazienės teigimu, įvairūs žalumynai yra neatsiejamas vasaros palydovas, bet labai geidžiamas ir sezonui pasibaigus, todėl, jei norisi juos kuo ilgiau išsaugoti šviežius, puikiausias sprendimas yra žalumynus šaldyti.
„Įvairius žalumynus – salierus, krapus, petražoles ir pan. – galima ne tik džiovinti, bet ir užšaldyti. Pastaruoju metu juos ypač madinga užšaldyti ledo kubeliuose. Tai padaryti labai paprasta – tereikia žalumynus sumalti, šiek tiek suspausti, kad išvarvėtų jų sultys, tuomet įpilti šiek tiek vandens ir gautą žalumynų masę užšaldyti. Tokie kubeliai idealiai tinka sriuboms gaminti, gardinti troškiniams ar ruošti padažams“, – pataria maisto ekspertė.
Taip pat V. Juodkazienės teigimu, kai karštą dieną norisi atsigaivinti stikline vandens, ją pagardinti galite šaldytu kubeliu su viduje įspaustais gėlių žiedlapiais, pavyzdžiui, ramunių ar rugiagėlių.
„Užšaldydami vandenį, įdėkite gėles – tokį ledą galima naudoti, kaip papuošimą. Tą padaryti taip pat nėra sudėtinga – nutraukite gėlės žiedlapius ir susmulkinkite pagal poreikį. Tuomet į ledo kubeliams šaldyti skirtą indą išdėliokite žiedlapius ir palikite šaldymo kameroje, kol šie visiškai sustings. Tokie kubeliai puikiai tinka puošti skaidrius gėrimus ar kokteilius. Pastebime, jog žiedlapiai tampa savotišku atributu maiste ir pirkėjai noriai renkasi, pavyzdžiui, parduotuvių asortimente esančius salotų mišinius su gėlėmis, mat toks akcentas patiekalui suteikia išskirtinai estetinę išvaizdą“, – sako V. Juodkazienė.
Gurmanams – šaldyta kava ir desertai
Į ledukų formeles, anot maisto ekspertės, taip pat galima įpilti kavos, ją užšaldyti ir dėti į pieną. Tokiu būdu gausis puikus vasaros gėrimas tiems, kurie negali ištverti dienos be kavos, tačiau tuo pačiu nori ir atsigaivinti.
„Į ledo kubelių formeles galima pilti pačius įvairiausius gėrimus ir skysčius – viskas priklauso nuo jūsų poreikio ir fantazijos. Pavyzdžiui, šaldymo kameroje galima užšaldyti jogurtą, ypač jei jo galiojimo laikas nėra ilgas, įvairius trintus vaisių kokteilius“, – atskleidžia V. Juodkazienė.
Taip pat maisto ekspertės teigimu, draugus ir artimuosius galima nustebinti ir savo pačių gamintais šokolado saldainiais su braškėmis.
„Nusipirkite tikro juodo šokolado, jį ištirpinkite ir supilkite į ledukų formeles, o tada įdėkite po vieną braškę ar kitą uogą pagal savo skonį. Palaikykite šaldiklyje maždaug valandą laiko ir galėsite vaišinti svečius.
Jei norite jaustis kaip tikras virtuvės meistras, tačiau dar neturite tam įgūdžių, galite pasidaryti puikius mini sūrio pyragaičius. Ištepkite aliejumi ledo kubelių formeles, pilkite ten šokoladą, maskarponės ar kitokį sūrį pagal savo pomėgius, ant viršaus dar užpilkite šokolado ir gautą masę palikite šaldymo kameroje 2–3 valandoms. Rezultatas tikrai nenuvils, o ragaujantieji negailės komplimentų“, – siūlo V. Juodkazienė.