Reikės (maždaug 12 gabalėlių):
- 2 stiklinių pūstų burnočio sėklų
- 1/2 stiklinės kokoso drožlių
- 1/2 stiklinės kapotų datulių be kauliukų
- 1/4 stiklinės džiovintų bruknių arba spanguolių (ar kitų rūgščių uogų)
- 1 v.š. čija sėklų (nebūtina)
- 1/4 a.š. vanilės
- žiupsnelis jūros druskos
- 1/2 stiklinės riešutų sviesto
- 1/3 stiklinės datulių sirupo
- 2 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus
Šokoladiniam viršutiniam sluoksniui:
- plytelės juodojo šokolado (80-100g)
- 1 v.š. ištirpinto kokosų aliejaus
Kaip gaminti:
1. Išklokite 20x20 cm ar panašaus dydžio indą kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus produktus, o mažesniame – skystus (riešutų sviestą, datulių sirupą ir kokoso aliejų).
3. Supilkite skystą mišinį į sausų produktų dubenį ir kruopščiai viską išmaišykite. Turi išeiti vientisa lipni masė.
4. Išverskite masę į kepimo popieriumi išklotą indą, tolygiai paskirstykite ir naudodami silikoninę mentelę arba drėgnomis rankas suspauskite. Atidėkite.
5. Apliekite viršų ištirpintu šokoladiniu glaistu ir įdėkite valandai į šaldiklį.
6. Kai masė sukietės, išimkite iš šaldiklio.
7. Aštriu peiliu ant medinės lentelės supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.