Reikės:
- 200g graikinių arba pekano riešutų
- ~ 10 sultingų datulių
- 1 plytelės juodo šokolado
- stambios druskos, apelsinų žievelių, kokoso drožlių (nebūtina)
Paruošimas:
Sudėkite riešutus į maisto kombainą ir šiek tiek susmulkinkite. Išėmę datulių kauliukus, sudėkite jas į kombainą kartu su riešutais. Turėtų išeiti lipni masė, tačiau jei naudojate nelabai sultingas datules gali tekti įdėti daugiau.
Suformuokite masę į mažus rutuliukus ir atidėkite į šoną.
Sulaužykite šokoladą į puodelį ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.
Po vieną išmirkykite rutuliukus šokolade ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Lengviausia tai padaryti naudojant šakutę nuvarvinti šokolado perteklių ir dantų krapštuku pasmeigiant rutuliuką jį perkeliant ant kepimo popieriaus.
Triufelius galite pagražinti ir paskaninti ant viršaus pabarstant jūros druskos, apelsinų žievelių ar kokoso drožlių.
Sudėkite triufelius į šaldytuvą ir po dviejų valandų galėsite mėgautis.
Receptu dalijasi Dovilė Šeduikytė.