Apsilankius šį savaitgalį gimtinėje, mama sako: „Iškepsiu rabarbarų pyragą pagal tetos Birutės iš Laižuvos receptą. Ji jau jį gerai įvaldžius ir visada puikiai pavyksta. Čia toks autentiškas jos receptas.“
Ir nesumelavo, pyragas buvo toks skanus, kad jį pjoviau ir į lėkštę dėjau penkis kartus. Labai paprastas, jokios tešlos minkyti nereikia, tik viską gerai išmaišyti. Ar gali būti paprasčiau?
Pamėginkite išsikepti ir pamatysite, jog gaminsite jį dar ne kartą.
Neminkytas rabarbarų pyragas
Reikės:
- 1 puodelio pieno
- 1 puodelio manų
- 1 puodelio miltų
- 1 puodelio cukraus (gali būti ir mažiau)
- 2 šaukštelio kepimo miltelių
- rabarbarų tiek, kiek turite
- 100 g sviesto
- 2-3 šaukštai citrinų sulčių
Rabarbarus nulupti ir supjaustyti apie 1 centimetro griežinėliais.
Miltus, cukrų, manus ir kepimo miltelius gerai išmaišyti viename dubenyje. Kepimo formą ištepti sviestu.
Sausą sumaišytą mišinį užpilti ant rabarbarų, išspausti citrinos sultis ir viską gerai sumaišyti. Visą gautą masę supilti į kepimo formą.
Sviestą sudėti į pieną, pašildyti, kad ištirptų ir užpilti ant pyrago viršaus. Su šakute subadyti paviršių taip, kad skystis patektų į visus sluoksnius.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių, kol paruduos viršus. Iškepus leisti pravėsti 10-15 minučių.
Galima pyragą pagardinti smulkintomis moliūgų sėklomis arba riešutais, juos reiktų įmaišyti į bendrą produktų masę.
Skanaus.