Ryžiams reikės:

  • 3/4 puodelio rudųjų ryžių
  • 1/8 a. š. druskos
  • 1/2 laimo tarkuotos žievelės
  • 300 g kalakutienos faršo
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1/4 a. š. kajeno pipiro
  • 1/3 a. š. česnako granulių
  • 1/4 a. š. čili dribsnių
  • 1/2 a. š. saldžiosios paprikos
  • 1 a. š. malto kumino
  • 1 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. maltų pipirų

Salotoms:

  • 250 g pomidoriukų
  • 2 marinuoto jelapeno griežinėlių
  • 1/3 raudonojo svogūno
  • 1/3 laimo sulčių
  • 1/8 a. š. druskos

Kita:

  • 50 g konservuotų kukurūzų
  • 40 g tarkuoto čederio sūrio

Gaminimas:

  1. Išverdame ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Pasūdome ir išvirus įmaišome didžiąją dalį tarkuotos laimo žievelės.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepiname faršą apie 10 minučių. Nuolat maišome, o įpusėjus kepti suberiame visus prieskonius.
  3. Pomidorus supjaustome ketvirčiais, susmulkiname jelapeną ir svogūną. Viską užpilame laimo sultimis, įberiame druskos ir gerai išmaišome.
  4. Viską sluoksniuodami dedame į pietų dėžutes: ryžius, faršą, kukurūzus, pomidorų salsa salotas. Šalia įberiame sūrio, papuošiame laimo griežinėliu.

Skanaus!