Ryžiams reikės:
- 3/4 puodelio rudųjų ryžių
- 1/8 a. š. druskos
- 1/2 laimo tarkuotos žievelės
- 300 g kalakutienos faršo
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1/4 a. š. kajeno pipiro
- 1/3 a. š. česnako granulių
- 1/4 a. š. čili dribsnių
- 1/2 a. š. saldžiosios paprikos
- 1 a. š. malto kumino
- 1 a. š. druskos
- 1/2 a. š. maltų pipirų
Salotoms:
- 250 g pomidoriukų
- 2 marinuoto jelapeno griežinėlių
- 1/3 raudonojo svogūno
- 1/3 laimo sulčių
- 1/8 a. š. druskos
Kita:
- 50 g konservuotų kukurūzų
- 40 g tarkuoto čederio sūrio
Gaminimas:
- Išverdame ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Pasūdome ir išvirus įmaišome didžiąją dalį tarkuotos laimo žievelės.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepiname faršą apie 10 minučių. Nuolat maišome, o įpusėjus kepti suberiame visus prieskonius.
- Pomidorus supjaustome ketvirčiais, susmulkiname jelapeną ir svogūną. Viską užpilame laimo sultimis, įberiame druskos ir gerai išmaišome.
- Viską sluoksniuodami dedame į pietų dėžutes: ryžius, faršą, kukurūzus, pomidorų salsa salotas. Šalia įberiame sūrio, papuošiame laimo griežinėliu.
Skanaus!