Paprastas obuolių pyragas
„Arba nepadoriai paprastas obuolių pyragas, kuriuo man visada atrodė neverta dalintis, nes tokį kepa visi. Bet vis atsiranda, ką nustebinu pavaišinus, tad dalinuosi“, – tai tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorės Živilės Stumbrienės receptas.
Reikės:
4 kiaušinių
5 didesnių obuolių
100 g sviesto
4 (2+2) šaukštų cukraus (jei obuoliai rūgštūs arba mėgstate saldžiai, dėkite daugiau)
1 stiklinė avižinių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Citrinos sulčių obuolių apšlakstymui (nebūtina)
Cinamono
Gaminimas:
* Obuolius nulupame, išvalome ir supjaustome nedideliais kubeliais ar griežinėliais. Apšlakstome citrinos sultimis ir apvoliojame cinamone sumaišytame su 2 šaukštais cukraus
* Kiaušinius išplakame su likusiu cukrumi. Pilame ištirpintą sviestą. Pilame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
* Kepame 180C karštumo orkaitėje apie 35-40 min.
* Patiekiame šiltą su ledais ar apibarstę cukraus pudra.
Skanaus!