„Mano šeimoje koldūnai yra pats „mamiškiausias“ patiekalas, – šypsojosi I. Jankauskaitė. – Kai gimė dvyniai, Kostas (vyresnysis aktorės sūnus – red. past.) buvo trečiokas. Buities intensyvumas buvo nerealus, o aš turėjau du būdus atsipalaiduoti. Pirmas – eiti pabėgioti, antras – eiti lipdyti koldūnus su įvairiausiais įdarais.“

Inga Jankauskaitė

Siūlome ir jums išbandyti pasigaminti gardžių naminių koldūnų – tai lengviau, nei gali pasirodyti.

Mamų virtuvė. Inga Jankauskaitė

Reikės:

3 stiklinių miltų

1 stiklinės verdančio vandens

3 v. š. aliejaus

500 g smulkintos kiaulienos

1 v. š. majonezo

Padažui:

1 svogūno

50 g rūkytų lašinukų

3 v. š. grietinės

druskos

pipirų

šviežių krapų

Gaminame:

  • Į dubenį suberiame miltus, druskos, verdantį vandenį ir aliejų. Išminkome.

  • Paruošiame įdarą – į faršą dedame majonezo, druskos, pipirų.

  • Tešlą iškočiojame ant stalo ar lentelės pasibarstę miltų. Iškočioję ja užklojame koldūnų formą. Tuomet šaukšteliu į formoje esančias duobutes dedame mėsos.

  • Galiausiai užklojame dar vienu tešlos lakštu ir kočiojame formą tol, kol atsiskiria pavieniai koldūnai.

  • Pagaminę koldūnus sudedame į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu.

  • Pagaminame padažo: keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus, lašinukus, įdedame grietinės ir išmaišome.

  • Tiekiame su padažu ir žalumynais. Skanaus!

Inga Jankauskaitė

Viso pokalbio su I. Jankauskaite kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.