Ingredientai

Lakštams:

800 g miltų
500 g kepinių margarino (šalto)
1 kiaušinis
200 g + 1 v. š. grietinės
1 v. š. šalto vandens

Kremui:

500 g sviesto
120 g miltų
350 g cukraus
2 kiaušinių trynių (galima nedėti)
1 litro pieno
1 pakelis vanilinio cukraus
rūgščios uogienės, pavyzdžiui, spanguolių, pertepimui (nebūtina)

Gaminimas:

Kubeliais supjaustyti šaltą margariną. Tuomet pirštais įtrinti jį į miltus, stengiantis tai padaryti kiek įmanoma greičiau – tada tešla bus traškesnė. Kai miltų ir margarino mišinys taps panašus į šlapią smėlį, įmušti kiaušinį, sudėti grietinę, įpilti vandens ir viską gerai išminkyti, kol išeis vienalytė tešla. Tuomet ją padalinti į vienodo dydžio 7–9 rutuliukus (priklausomai nuo to, kokio aukščio torto norite) ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

Ištraukus tešlą, pabarstyti stalviršį miltais ir kočioti ją apipjaustant pagal norimą torto formą. Lakštai turi išeiti ploni, nepaisant to, kad kepdami jie susitraukia dar maždaug 1 cm. Paruošti kepti lakštai sudedami ant kepimo popieriumi išklotos formos ir kepami apie 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol išsipučia ir tampa auksinės spalvos. Du, tris iškeptus lakštus pasilikite sutrupinti ir papuošti tortą. Prieš sluoksniais tepdami tortą lakštus atvėsinkite.

Torto kremui skirtą sviestą išlydyti, suberti miltus ir maišant pakaitinti, kol miltai pradės gelsti. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į užvirintą pieną lėtai supilti sviesto ir miltų mišinį intensyviai nuolat maišant.

Nuolat maišant truputį pakaitinti, nukelti nuo ugnies ir atvėsinti. Tada po vieną įmušti kiaušinio trynius, suberti vanilinį cukrų ir gerai išplakti, kol kremas pasidarys purus.

Atvėsusius torto papločius pertepti paruoštu kremu ir truputį paspausti. Vieną ar du papločius galima pertepti rūgštesne uogiene. Torto viršų ir kraštus aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)