Reikės:

300 g varškės
1 banano
2 datulių
2 kaimiškų kiaušinių
1 v. š. ghee sviesto
4 v. š. avižų miltų (arba gerai sumaltų avižų)
stiklinės miltų

Gaminimas:

Datules nuplauname, nulupame ir išimame kauliukus. Sutriname į vientisą masę kartu su bananu. Gerai išsukame su varške ir sviestu. Įmušame trynius ir vėl gerai viską išmaišome.

Į masę išmaišome avižų miltus, paprastus miltus. Labai atsargiai įleidžiame atskirai išplaktus baltymus ir sukame švelniai pagal laikrodžio rodyklę.

Jei tešla limpa prie rankų, ant stalo pabarstykite miltų. Tuomet drėgnomis rankomis nuo tešlos atskirkite delne telpančius rutuliukus, juos gausiai apvoliokite miltuose. Suformuokite ilgas „dešreles“. Tuomet supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Kad geriau pjautų, peilio galą vis įkiškite į miltus.


Gaminimo būdai

Virimas:

Įdedame į verdantį vandenį ir laukiame apie 3 min. nuo to momento, kai varškėtukai iškils į paviršių.

Orkaitėje:

Kepame ant sviestinio popieriaus 180 laipsnių orkaitėje apie 35 min. Nuolat stebėkite – varškėtukai turi įgauti auksinę spalvą.

Galima patiekti su tirpinto sviesto ir grietinės padažu. Puikiai tiks ir uogienė.

Šaldymas:

Supjaustytus ir kaip kareivukus ant kepimo popieriumi išklotos plokštumos išrikiuotus varškėtukus įdedame į šaldymo kamerą. Po kelių valandų iškraustome juos į šaldymo maišelį. Taip visada lengvai galėsite pasiimti reikiamą kiekį.