500 g torčiukui reikės:
100 g plikytų pyragėlių
150 ml 35 % grietinėlės
200 g maskarponės sūrio
10 g želatinos
30 ml karšto vandens želatinai ištirpdyti
25 g cukraus
Papuošimui:
šviežių uogų – mėlynių, braškių, trešnių
Gaminimas:
- Grietinėlę supilti į sausą dubenį ir plakti iki standumo, suberti cukrų ir vėl viską išplakti.
- Sudėti maskarponės sūrį ir mediniu šaukštu viską permaišyti.
- Supilti ištirpdytą želatiną ir viską permaišyti.
- Į silikoninę apvalią torto formą (15 cm skersmens) sudėti pirmą sluoksnį plikytų pyragėlių ir užlieti puse grietinėlės kremo, sudėti antrą sluoksnį ir supilti visą likusį grietinėlės kremą.
- Dėti į šaldytuvą 12 valandų.
- Kitą dieną puošti šviežiomis uogomis.
Skanaus!