Reikės:

  • 500 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 300 g miltų
  • 5 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio sodos
  • 1 šaukštelio acto
  • aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Į indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.
  2. Sudėkite varškę.
  3. Kitame inde sodą nugesinkite actu: pilkite sodą ir actą, išmaišykite, kol suputos, tuomet supilkite į varškės masę.
  4. Dėkite miltus ir viską išmaišykite ir išminkykite ranka. Stebėkite tešlą, ar ji sulimpa į vieną gumbą. Jei ne – įberkite dar miltų.
  5. Supilkite aliejų į puodą ir palaukite, kol įkais. Kol kaista aliejus, į lėkštę įsipilkite truputį aliejaus ir rankomis ją ištepkite.
  6. Aliejumi išteptomis rankomis imkite tešlos dalį ir pirštais nuo viršaus spauskite minimalias spurgytes, dėkite į lėkštę, kol kaista aliejus. Prieš kepdami rankomis visas pagražinkite.
  7. Dėkite kepti į aliejų. Kepkite, kol iškeps tamsiai rudos spalvos spurgytės.

Skanaus!