Reikės:
- 500 g varškės
- 4 kiaušinių
- 300 g miltų
- 5 šaukštų cukraus
- 3 šaukštelių vanilinio cukraus
- 1 šaukštelio sodos
- 1 šaukštelio acto
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Į indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu.
- Sudėkite varškę.
- Kitame inde sodą nugesinkite actu: pilkite sodą ir actą, išmaišykite, kol suputos, tuomet supilkite į varškės masę.
- Dėkite miltus ir viską išmaišykite ir išminkykite ranka. Stebėkite tešlą, ar ji sulimpa į vieną gumbą. Jei ne – įberkite dar miltų.
- Supilkite aliejų į puodą ir palaukite, kol įkais. Kol kaista aliejus, į lėkštę įsipilkite truputį aliejaus ir rankomis ją ištepkite.
- Aliejumi išteptomis rankomis imkite tešlos dalį ir pirštais nuo viršaus spauskite minimalias spurgytes, dėkite į lėkštę, kol kaista aliejus. Prieš kepdami rankomis visas pagražinkite.
- Dėkite kepti į aliejų. Kepkite, kol iškeps tamsiai rudos spalvos spurgytės.
Skanaus!