Kanelių receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
Reikės:
pusės litro pieno
50 g sviesto
3 kiaušinių
3 kiaušinių trynių
100 g miltų
200 ml skysto medaus tešlai
100 ml skysto medaus formelėms
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
- Pieną ir sviestą dėkite į puodą ir užvirkite. Padėkite į šoną, kad atvėstų.
- Kiaušinius ir atskirus trynius gerai išplakite, pilkite miltus, medų, atvėsusį pieną ir druską. Viską labai gerai išplakite iki panašios kaip blynų tešlos.
- Tešlą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms (geriausiai – per naktį).
- Tešlą išimkite iš šaldytuvo, gerai išmaišykite. Į silikonines formeles pilkite po lašelį medaus, tada – kanelių tešlą, o ant viršaus – vėl lašelį medaus.
- Kaneles dėkite kepti į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite tokioje kaitroje bent 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir dar kepkite apie 40 minučių.
- Kai kanelės atvės, dėkite jas valandai į šaldytuvą.
Skanaus!