12 falafelių reikės:

1 skardinės (400 g) konservuotų (arba džiovintų išmirkytų) avinžirnių
2 česnako skiltelių
1 morkos
100 g fetos
100 g džiūvėsėlių
1 kiaušinio
druskos, pipirų, maltos rūkytos paprikos
saujelės petražolių
šlakelio alyvuogių aliejaus
mėgstamų daržovių
graikiško jogurto (padažui)

Gaminame:

Avinžirnius nusunkiame, perplauname.
Morką ir česnaką sutarkuojame.
Į virtuvinį kombainą sudedame visus ingredientus ir sutriname iki vientisos masės.
Iš gautos masės suformuojame rutuliukus.
Sudedame avinžirnių rutuliukus ant kepimo skardos ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 25 min., kol gražiai apskrunda.
Patiekiame su mėgstamomis daržovėmis ir padažais. Man skaniausia su kalnu daržovių ir graikišku jogurtu, pagardintu tzatziki prieskoniais.