Pagrindui reikės:
- 160 g arbatinių sausainių
- 60 g sviesto
Kremui:
- 250 g balto varškės sūrio
- 20 g želatinos
- 50 ml vandens
- 200 g maskarponės sūrio
- 55 g cukraus
- 5 g vanilinio cukraus
- 80 ml grietinėlės
- 5 g liofilizuotų burokėlių miltelių arba tiesiog kelių šaukštų burokėlių skystimo
- 100 g mėlynių
- 100 g baltojo šokolado apšlakstyti tortui
Gaminimas:
- Sausainius sutrupinti ir suminkyti su sviestu į vientisą masę. Į kepimo formą sudėti gautą masę – ji turi uždengti visą formos dugną.
- Varškės sūrį smulkiai sutrupinti rankomis. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Kai išbrinks, garų vonelėje kaitinti (bet neužvirinti!), kol ištirps želatina. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
- Elektriniu plaktuvu išmaišyti maskarponės sūrį ir varškės sūrį, įmaišyti cukrų, vanilinį cukrų, grietinėlę, liofilizuotus burokėlius, želatiną ir mėlynes.
- Kremą užpilti ant torto pagrindo, šlapiu šaukštu išlyginti paviršių, papuošti mėlynėmis ir dėti į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
- Apšlakstyti tirpintu baltuoju šokoladu.
Skanaus!