Pagrindui reikės:

  • 160 g arbatinių sausainių
  • 60 g sviesto

Kremui:

  • 250 g balto varškės sūrio
  • 20 g želatinos
  • 50 ml vandens
  • 200 g maskarponės sūrio
  • 55 g cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 80 ml grietinėlės
  • 5 g liofilizuotų burokėlių miltelių arba tiesiog kelių šaukštų burokėlių skystimo
  • 100 g mėlynių
  • 100 g baltojo šokolado apšlakstyti tortui

Gaminimas:

  1. Sausainius sutrupinti ir suminkyti su sviestu į vientisą masę. Į kepimo formą sudėti gautą masę – ji turi uždengti visą formos dugną.
  2. Varškės sūrį smulkiai sutrupinti rankomis. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti brinkti. Kai išbrinks, garų vonelėje kaitinti (bet neužvirinti!), kol ištirps želatina. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
  3. Elektriniu plaktuvu išmaišyti maskarponės sūrį ir varškės sūrį, įmaišyti cukrų, vanilinį cukrų, grietinėlę, liofilizuotus burokėlius, želatiną ir mėlynes.
  4. Kremą užpilti ant torto pagrindo, šlapiu šaukštu išlyginti paviršių, papuošti mėlynėmis ir dėti į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
  5. Apšlakstyti tirpintu baltuoju šokoladu.

Skanaus!