„Taigi gaminsim mėsos kukulaičius orkaitėje. Šis patiekalas neužima daug laiko ir juo galima pamaitinti didžiulę kompaniją. Nesu ta mama, kuri kaifuotų virtuvėje. Man tiesiog reikia pagaminti maisto, kad užtektų didelei kompanijai ir visi būtų sotūs bei laimingi“, – receptą pristatė E. Vaitkevičienė.

<em>Mamų virtuvė.</em> Eglės Vaitkevičienė mėsos kukuliukai
Eglė Vaitkevičienė, Eglė Kernagytė

Reikės:

500 g smulkintos kiaulienos ir jautienos

50 g puskie

io fermentinio sūrio

4 v. š. džiūvėsėlių

2 skiltelių česnako

druskos

pipirų

aitriosios paprikos miltelių

šviežių petražolių

itališkos virtuvės prieskonių

Padažui:

1–2 svogūnų

1 raudonosios paprikos

2–3 morkų

poros saujų tarkuoto sūrio

1 skardinės smulkintų pomidorų savose sultyse

Gaminame:

  • Į faršą dedame tarkuoto sūrio, džiūvėsėlių, šiek tiek vandens – kad džiūvėsėliai išbrinktų. Pagardiname druska, pipirais, įdedame česnako.

  • Gerai viską išminkę formuojame kukulius.

  • Kepimo indą su jais pašauname į orkaitę maždaug 20 minučių.

Gaminam padažą:

  • Į keptuvę dedame smulkintą svogūną, česnaką, morkas. Galime sudėti daržoves, kokias tik turime po ranka. Pakepiname.

  • Ant jų supilame konservuotų pomidorų, dar pakaitiname.

  • Galiausiai ant kukulių supilame padažo, užbarstome sūriu ir dar kartą pašauname į orkaitę maždaug 10 minučių.

  • Patiekiame su ryžiais.

  • Skanaus!

Viso pokalbio su E. Vaitkevičiene kviečiame pasiklausyti laidoje „Mamų virtuvė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją