Šiuo receptu dalijasi vegetarai.eu.
Ingredientai:
- 1–2 st. vandens
- 400–500 g žiedinių kopūstų
- 1 morka
- 1 maža paprika
- 1 bulvė
- 50 g žaliųjų žirnelių
- 50 g šparaginių pupelių
- 1/2 st. natūralaus jogurto
- 1 lauro lapas
- 1 cinamono lazdelė
- 1/4 a.š. maltos ciberžolės
- žiupsnis maltų čili pipirų
- 1/2 a.š. maltų kalendros sėklų
- 1/4 a.š. maltų kumino sėklų
- 1/4 a.š. asafetidos
- 1 a.š. džiovintų ožragės lapelių
- 1/2 a.š. prieskonių mišinio „Garam Masala“
- 2 v.š. aliejaus arba ghi
- druska pagal skonį
- žalumynai (kalendra, petražolės)
Padažas:
- 2 didesni pomidorai
- 7 anakardžių riešutai
- 5–10 g imbiero
- 1 v.š. aliejaus arba ghi
Paruošimas:
Nuo pomidorų nuimame odelę ir supjaustome kubeliais.
Smulkiai supjaustome imbierą. Nuplauname riešutus.
Keptuvėje įkaitiname 1 v. š. aliejaus, beriame pomidorus, riešutus ir maišydami kepame, kol pomidorai suminkštės. Paruoštus pomidorus susmulkiname iki vientisos masės.
Žiedinį kopūstą supjaustome.
Smulkiais kubeliais supjaustome morką ir bulvę. Papriką supjaustome juostelėmis.
Keptuvėje įkaitiname 2 v.š. aliejaus. Dedame lauro lapą, cinamono lazdelę ir maišydami kepame ant silpnos ugnies apie 30 sekundžių. Beriame maltus prieskonius (ciberžolę, čilį, kalendrą, kuminą ir asafetidą) ir maišydami kepame kelias sekundes.
Į keptuvę pilame paruoštą pomidorų padažą, pagardiname druska ir maišydami kepame apie 1 min.
Pilame jogurtą ir gerai permaišome.
Beriame daržoves ir permaišome.
Įpilame 1–2 stiklines vandens ir permaišome. Užverdame ir troškiname ant silpnos ugnies 20 min.
Likus 5 min. iki gaminimo pabaigos pagardiname „Garam Masala“, ožragės lapeliais (patrinkite tarp pirštų) ir žalumynais.
Tiekiame šiltą. Papildomai prie šio troškinio galima išvirti ryžių arba iškepti paplotėlių.
Skanaus!