„Kotletai neatsiejami nuo mamos virtuvės. Tai labai paprastas, bet vaikų labai mylimas patiekalas, kuris asocijuojasi ir su mama, ir su močiute, su šiluma, su meile, – pristatydama receptą laidoje kalbėjo žurnalistė. – Tik mano kotletai šiek tiek paturbinti pagal mano dukrų pageidavimą. Jos labai mėgsta mocarelą, todėl aš ja įdarau savo kotletus.“

Kotletukai su paslaptimi

Kotletai

Reikės:

500 g smulkintos kiaulienos ir jautienos

1 kiaušinio

1 didesnio svogūno

200 ml karšto pieno

1 brioche bandelės

mocarelos sūrio rutuliukais

itališkų prieskonių

2 v. š. miltų

1 v. š. pomidorų pastos

šlakelio aliejaus

330 ml daržovių sultinio

1 v. š. sviesto

druskos

pipirų

svogūnų laiškų ir (ar) krapų

šalia – bulvių košės

agurkų pomidorų

Gaminame:

Pirmiausia karštu pienu užpilame bandelę, paliekame išmirkti.

Į faršą beriame druskos, prieskonių, šiek tiek cukraus. Mušame kiaušinį, viską išminkome. Toliau dedame smulkiai pjaustytą arba tarkuotą svogūną, nusunktą išmirkusią bandelę. Dar kartą išminkome. Įberiame pusę šaukšto miltų – kad mėsa liptų geriau.

Pavilgydami vandenyje rankas formuojame kotletus, į vidų įdėję po mocarelos rutuliuką.

Kepame įkaitintoje keptuvėje apversdami.

Apkepę kotletus perkeliame į puodą troškinti – užpilame kotletus sultiniu.

Gaminame padažą: į dubenėlį įdedame pomidorų pastos, įberiame druskos, pipirų, įpilame grietinėlės, išmaišome. Supilame ant kotletų.

Serviruojame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Viso pokalbio su R. Šakalyte-Jakovleva kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją