„Kotletai neatsiejami nuo mamos virtuvės. Tai labai paprastas, bet vaikų labai mylimas patiekalas, kuris asocijuojasi ir su mama, ir su močiute, su šiluma, su meile, – pristatydama receptą laidoje kalbėjo žurnalistė. – Tik mano kotletai šiek tiek paturbinti pagal mano dukrų pageidavimą. Jos labai mėgsta mocarelą, todėl aš ja įdarau savo kotletus.“

Kotletukai su paslaptimi

Kotletai

Reikės:

500 g smulkintos kiaulienos ir jautienos

1 kiaušinio

1 didesnio svogūno

200 ml karšto pieno

1 brioche bandelės

mocarelos sūrio rutuliukais

itališkų prieskonių

2 v. š. miltų

1 v. š. pomidorų pastos

šlakelio aliejaus

330 ml daržovių sultinio

1 v. š. sviesto

druskos

pipirų

svogūnų laiškų ir (ar) krapų

šalia – bulvių košės

agurkų pomidorų

Gaminame:

Pirmiausia karštu pienu užpilame bandelę, paliekame išmirkti.

Į faršą beriame druskos, prieskonių, šiek tiek cukraus. Mušame kiaušinį, viską išminkome. Toliau dedame smulkiai pjaustytą arba tarkuotą svogūną, nusunktą išmirkusią bandelę. Dar kartą išminkome. Įberiame pusę šaukšto miltų – kad mėsa liptų geriau.

Pavilgydami vandenyje rankas formuojame kotletus, į vidų įdėję po mocarelos rutuliuką.

Kepame įkaitintoje keptuvėje apversdami.

Apkepę kotletus perkeliame į puodą troškinti – užpilame kotletus sultiniu.

Gaminame padažą: į dubenėlį įdedame pomidorų pastos, įberiame druskos, pipirų, įpilame grietinėlės, išmaišome. Supilame ant kotletų.

Serviruojame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Viso pokalbio su R. Šakalyte-Jakovleva kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.