Produktai:
- 250 g varškės (9 proc. riebumo)
- 30 g svisto
- 3 šaukštai cukraus pudros
- 100 g juodojo šokolado
- truputis vanilinio cukraus
- tirštos uogienės
Gaminimas:
Sviestas turi atšilti iki kambario temperatūros, kad būtų minkštas. Varškę sutrinkite šakute iki vientisos masės, suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų, kruopščiai išmaišykite ir pastatykite į šaldytuvą.
Inde, įstatytame į puodą su vandeniu ant viryklės, ištirpinkite šokoladą. Du trečdalius masė palikite ištepti silikono formelėms iš vidaus. Tai daryti patogiausia silikonine mentele. Paskui įdėkite formeles į šaldiklį 15-ai minučių, kad sustingtų.
Formeles iki pusės užpildykite atvėsusia varškės mase. Jei norite, viduryje padarykite ertmę ir įdėkite uogienės. Sudėkite į formeles likusią varškės masę, paviršių sulyginkite mentele ar šaukšteliu.
Sūrelių viršų aptepkite likusiu šokoladu ir įdėkite į šaldytuvą dviem valandoms, kad galutinai sustingtų. Paskui palaikykite šaldiklyje 10 min., o tada atsargiai išimkite iš formelių.