Su vyru tris vaikus auginanti Živilė pasakoja dažniausiai gaminanti marokietišką morkų, moliūgų su imbieru ar pievagrybių sriubas, nes pertrintos sriubos itin taupo laiką užimtomis darbo dienomis.
„Tačiau jei turim baravykų, net negalvodama verdu baravykų sriubą su perlinėmis kruopomis. Na, o čekiška česnakų sriuba yra nepakeičiama, kai puola virusai“, – tikina „Valgė spalvė“ kūrėja.
Trinta moliūgų sriuba su imbieru ir ciberžole
„Tai viena mėgstamiausių mūsų šeimos rudeninių sriubų. Kad skonis būtų turtingesnis, gamindama ją moliūgus visada pakepu orkaitėje. Morkos joje suteikia saldumo ir tvirtesnę konsistenciją, o imbieras – malonaus aštrumo. O viską apjungia ciberžolė – ji ne tik ryškiai nudažo sriubą, bet ir suteikia sušildantį skonį“, – dalijasi Ž. Stumbrienė.
Ingredientai:
Nedidelis moliūgas
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės
2 vidutinės morkos
Poro baltoji dalis
Šaukštelis ciberžolės
0,5 l daržovių sultinio
Nykščio dydžio imbiero šaknies
Druskos
Juodųjų pipirų
Pateikimui:
Parmezano
Skrudintų moliūgo sėklų
Skrudintų saulėgrąžų sėklų
Grietinėlės
Gaminimas:
Moliūgą ir morkas supjaustykite kubeliais (morkas mažesniais) apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pakepkite 20min 180C orkaitėje.
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite smulkintus česnakus ir porą, pakepkite maišydami. Sudėkite imbierą ir ciberžolę. Pakepkite viską kartu iki kol pasklis ciberžolės kvapas. Supilkite sultinį ir sudėkite keptus moliūgus ir morkas. Pavirkite dar 5-7 min. paskaninkite druska ir pipirais jei reikia. Sutrinkite trintuvu.
Patiekite su grietinėle, parmezanu ir sėklomis.
Skanaus!