Sužavėjo dizainas

Šis tarptautinis apdovanojimas jau ne pirmas A. Ivanausko laimėjimas leidybos pasaulyje. VMG kulinarinis žurnalas kelerius metus iš eilės pripažintas geriausiu pasaulyje ir yra įtrauktas į trejetuką per 20 metų išleistų geriausių pasaulyje kulinarinių žurnalų.

Šįkart džiugi žinia apie laimėjimą A. Ivanauską pasiekė viešint Stambule. Jo knyga „7 ingredientai vaikams“ pasauliniu mastu įvertinta už geriausią dizainą. Pernai išleista kulinarinė knyga pelnė leidybos pasaulio bronzą.

„Kurdamas šią knygą išnarsčiau visą pasaulį, ieškodamas kūrybiško ir įdomaus kulinarinio leidinio vaikams. Deja, neradau nieko, kas vaikams leistų po kulinarinį pasaulį keliauti išradingai. Taip gimė pagrindinis knygos herojus, kuris, keliaudamas su dar septyniais savo draugais, atskleidžia kiekviename iš mūsų gyvenantį Septynrankį – ypatingą vaiką, kuriam nėra neįmanomų dalykų“, – sako knygos autorius.

Konkurso vertintojus sužavėjo ir knygoje esantis motyvacijai stiprinti skirtas žaidimas, kurį papildo slaptas vokas su lipdukais ir užduotimis.

A. Ivanauskas

Pasak A. Ivanausko, knyga buvo kuriama daugiau nei dvejus metus. Šiame procese dalyvavo dietologai, pedagogai, vaikų psichologai ir, žinoma, tėvai. Todėl kiekvienas knygoje esantis personažas su savimi neša ir tam tikrą žinutę, pavyzdžiui, vienas iš knygos personažų – fizinę negalią turintis berniukas, bet tai nėra kliūtis jam drąsiai svajoti ir daryti kvapą gniaužiančius atradimus. Visą knygą puošia vieno geriausių grafikos dizainerių Lietuvoje Pauliaus Budrikio iliustracijos.

„Knygai visi kėlėme labai aukštus standartus, nes ji buvo kuriama patiems reikliausiems ir pastabiausiems žmonėms – vaikams. A. Ivanausko sugalvoti knygos herojai privalėjo turėti visas žmogiškas savybes, kurias vaikai atpažintų ir realiame gyvenime. Net mažiausia detalė buvo svarbi, kadangi knyga skirta lavinti įgūdžius ir ugdyti kūrybiškumą“, – teigia knygos dizaineris P. Budrikis.

Skirtingi receptai – kiekvienai dienai ištisus metus

Garbingą trečiąją vietą pasauliniuose kulinarinių knygų apdovanojimuose kategorijoje „B10 Series“ laimėjo R. Ničajienės knygų serija „Gero maisto dienoraštis“.

Besidžiaugdama laimėjimu maisto tinklaraštininkė prasitaria, kad pati nebūtų pasiryžusi dalyvauti šiame konkurse, ir už paskatinimą dėkoja knygų dailininkei ir iliustratorei Ingai Dagilei.

R. Ničajienė

„Tai pirmasis toks mano knygų įvertinimas pasauliniu lygiu. Manau, konkurso komisiją patraukė netradicinis šios kulinarinės knygos pateikimas ir originali jos idėja. Knygą rašiau, kaip savo sveikesnio maisto dienoraštį: pati gaminau, fotografavau ir surašinėjau receptus, kuriuos knygos dailininkė apipavidalindavo recepto eigos iliustracijomis. Šiose kulinarinėse knygose, kitaip nei tradicinėse, pirmuoju smuiku griežia ne tik recepto nuotrauka, bet ir pieštinės iliustracijos.

Knygos labai jaukios, jas malonu liesti, o popierius toks, kad po kiekvienu receptu, specialiai tam skirtoje vietoje, lengvai galima užsirašyti savo pastabas ir toliau knygas pildyti, kaip asmeninį receptų dienoraštį“, – kalba R. Ničajienė, jau šešių kulinarinių knygų autorė.

Visos keturios jos knygos skirtos skirtingiems metų laikams: pavasariui, vasarai, rudeniui ir žiemai. Knygose – 365 receptai, būtent tiek, kiek metuose dienų. Kiekvieną receptą įvertino ir apie jį savo nuomonę pateikė profesionali dietistė Toma Dvelytė. Kol kas tai vienintelė tokia 4 kulinarinių knygų serija Lietuvoje.

„Šią seriją sukūriau ir išleidau per vienerius metus. Tai buvo didelis ir įdomus darbas, tikras iššūkis sau pačiai, jam skyriau beveik visus praėjusius metus“, – apdovanojimu džiaugiasi maisto tinklaraštininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)