Šiuo receptu dalijasi Tinklaraštis „Her Delicious Life“.
Pagaminsite 12 keksiukų
Užtruksite 20 minučių
Kepimo laikas – 12 minučių.
Reikės:
- 220 g baltų miltų mišinio be gliuteno (manau, tiktų ir kvietiniai miltai)
- 1 kiaušinio (nenaudojantiems kiaušinio jį galima pakeisti bananu arba chia sėklomis: 2 šaukštelius sėklų užpilti 45 ml vandens ir palikti šaldytuve išbrinkti)
- 1/4 arb. šaukštelio kepimo miltelių
- 6 arb. šaukštelių kakavos miltelių
- 110 g juodojo šokolado (70 %)
- žiupsnelio druskos
- 60 ml espreso
- 60 ml verdančio vandens
- 200 g cukraus pudros
- 60 ml alyvuogių aliejaus
- 30 g pistacijų
Gaminimas:
- Į keksiukų formeles įstrižai įdėkite juostelę kepimo popieriaus – taip keksiukai nepridegs ir lengvai išsiims.
- Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, pasidėkite į šalį.
- Supjaustykite juodąjį šokoladą, inde sumaišykite su druska ir kakavos milteliais. Tuomet dubenėlį uždėkite ant verdančio puodo ir lėtai ištirpdykite šokoladą ant garų.
- Užvirinkite vandenį ir kartu paruoškite espreso kavos. Vandenį ir kavą supilkite į dubenį su šokoladu, išmaišykite.
- Cukraus pudrą, kiaušinį ir alyvuogių aliejų išsukite iki glotnios konsistencijos. Įmaišykite į šokolado masę.
- Paskutiniai žingsniai: į šokolado masę lėtai po truputėlį įmaišykite miltus (nenaudokite elektrinio plaktuvo, nes galite sugadinti masę).
- Masę šaukštu sudėkite į formeles. Užbarstykite smulkintomis pistacijomis.
- Kepkite apie 12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Patariu iškepus palaukti, kol keksiukai atvės, o tada ragauti.
Skanaus!