Šiuo receptu dalijasi Tinklaraštis „Her Delicious Life“.


Pagaminsite 12 keksiukų

Užtruksite 20 minučių

Kepimo laikas – 12 minučių.

Reikės:

  • 220 g baltų miltų mišinio be gliuteno (manau, tiktų ir kvietiniai miltai)
  • 1 kiaušinio (nenaudojantiems kiaušinio jį galima pakeisti bananu arba chia sėklomis: 2 šaukštelius sėklų užpilti 45 ml vandens ir palikti šaldytuve išbrinkti)
  • 1/4 arb. šaukštelio kepimo miltelių
  • 6 arb. šaukštelių kakavos miltelių
  • 110 g juodojo šokolado (70 %)
  • žiupsnelio druskos
  • 60 ml espreso
  • 60 ml verdančio vandens
  • 200 g cukraus pudros
  • 60 ml alyvuogių aliejaus
  • 30 g pistacijų
Šokoladiniai keksiukai

Gaminimas:

  1. Į keksiukų formeles įstrižai įdėkite juostelę kepimo popieriaus – taip keksiukai nepridegs ir lengvai išsiims.
  2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, pasidėkite į šalį.
  3. Supjaustykite juodąjį šokoladą, inde sumaišykite su druska ir kakavos milteliais. Tuomet dubenėlį uždėkite ant verdančio puodo ir lėtai ištirpdykite šokoladą ant garų.
  4. Užvirinkite vandenį ir kartu paruoškite espreso kavos. Vandenį ir kavą supilkite į dubenį su šokoladu, išmaišykite.
  5. Cukraus pudrą, kiaušinį ir alyvuogių aliejų išsukite iki glotnios konsistencijos. Įmaišykite į šokolado masę.
  6. Paskutiniai žingsniai: į šokolado masę lėtai po truputėlį įmaišykite miltus (nenaudokite elektrinio plaktuvo, nes galite sugadinti masę).
  7. Masę šaukštu sudėkite į formeles. Užbarstykite smulkintomis pistacijomis.
  8. Kepkite apie 12 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  9. Patariu iškepus palaukti, kol keksiukai atvės, o tada ragauti.

Skanaus!