Reikės:
500 g miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
100 g sviesto
200g cukraus
žiupsnelio malto muskato
žiuspnelio cinamono
1 kiaušinio
200 g žemės riešutų sviesto
200 ml pieno
1 apelsino žievelės
2 bananų
Gaminimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Į dubenį suberkite sausus produktus: miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, maltą muskatą ir įtarkuokite apelsino žievelę. Viską išmaišykite.
Į kitą dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, žemės riešutų sviestą, kambario temperatūros sviestą ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
Bananus naudokite gerai prinokusius. Juos sutrinkite šakute.
Visas mases sumaišykite į vieną. Maišykite, kol neliks gumulėlių.
Į duonos ar pyrago formą tieskite kepimo popierių ir supilkite tešlą.
Dėkite kepti apie 1 val. Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištrauksite sausą, duona jau iškepusi.
Pjaukite tik tada, kai atvės.
Skanaus!