„Šaltosios sriubos, kurias skanauti vasarą yra pamėgę lietuviai, neapsieina be rauginto pieno, todėl nieko keisto, kad kefyro ir rūgpienio daugiausia yra nuperkama būtent šiltuoju metų laiku“, – atsiųstame pranešime cituojamas „Maxima“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas.
Ekspertas sako, kad vasara – idealus metas šaltoms, gaivinančioms sriuboms skanauti, o lietuvių mėgstami šaltibarščiai tėra vienas iš gausybės pasirinkimų. Savo ruožtu A. Poleninas dalijasi keliomis lengvai paruošiamų šaltų sriubų idėjomis, kurias išbandyti šią vasarą – būtina.
Šalta pasukų sriuba
A. Polenino teigimu, šios šaltos pasukų sriubos užtenka paragauti vieną kartą tam, kad skanauti jos norėtųsi vėl ir vėl. „Tai – idealus pasirinkimas karštai vasaros dienai, mat sriuba ne tik gaivinanti, bet ir yra lengvai virškinama, neapsunkina organizmo. Ją ruošdami ilgai netruksite, o patiekalui reikės vos kelių ingredientų“, – sako jis.
Reikės:
- 1,5 litro pasukų
- 2 agurkų
- 5 pomidorų
- svogūnų laiškų
- petražolių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminti sriubą reikia pradėti nuo daržovių: vieną agurką sutarkuokite stambia trintuve, kitą – supjaustykite stambesniais gabalėliais, visai taip, kaip ir pomidorus. Svogūnų laiškus ir petražoles reikia susmulkinti, tuomet visus šiuos ingredientus sudėti į puodą, kuriame telkšo pasukos, ir, pagardinus prieskoniais, gerai išmaišyti.
Tokią sriubą geriausia patiekti atšaldytą, kad ji būtų dar gaivesnė.