14
Kitas

Šalta baltoji sriuba

„Šaltosios sriubos, kurias skanauti vasarą yra pamėgę lietuviai, neapsieina be rauginto pieno, todėl nieko keisto, kad kefyro ir rūgpienio daugiausia yra nuperkama būtent šiltuoju metų laiku“, – atsiųstame pranešime cituojamas „Maxima“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas Aidas Poleninas.

Ekspertas sako, kad vasara – idealus metas šaltoms, gaivinančioms sriuboms skanauti, o lietuvių mėgstami šaltibarščiai tėra vienas iš gausybės pasirinkimų. Savo ruožtu A. Poleninas dalijasi keliomis lengvai paruošiamų šaltų sriubų idėjomis, kurias išbandyti šią vasarą – būtina.

Šalta pasukų sriuba


A. Polenino teigimu, šios šaltos pasukų sriubos užtenka paragauti vieną kartą tam, kad skanauti jos norėtųsi vėl ir vėl. „Tai – idealus pasirinkimas karštai vasaros dienai, mat sriuba ne tik gaivinanti, bet ir yra lengvai virškinama, neapsunkina organizmo. Ją ruošdami ilgai netruksite, o patiekalui reikės vos kelių ingredientų“, – sako jis.

Reikės:

  • 1,5 litro pasukų
  • 2 agurkų
  • 5 pomidorų
  • svogūnų laiškų
  • petražolių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminti sriubą reikia pradėti nuo daržovių: vieną agurką sutarkuokite stambia trintuve, kitą – supjaustykite stambesniais gabalėliais, visai taip, kaip ir pomidorus. Svogūnų laiškus ir petražoles reikia susmulkinti, tuomet visus šiuos ingredientus sudėti į puodą, kuriame telkšo pasukos, ir, pagardinus prieskoniais, gerai išmaišyti.
Tokią sriubą geriausia patiekti atšaldytą, kad ji būtų dar gaivesnė.

14
Kitas

Šalta baltoji sriuba

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)