Erdvioje „Lofto“ kiemo terasoje jau šį savaitgalį įsikurs „Uptown Market“ lauko restoranas, kuriame lankytojai visą dieną ras gardžiausių pietų pasiūlymų, rašoma pranešime spaudai.
„Drama Burger“ kvies numalšinti alkį mėgaujantis gardžiais mėsainiais. Savo burgeriams jie kepa ypatingas brioche bandeles, patys marinuoja daržoves ir maišo padažus, šviežiai mala mėsą ir kepa ją ant žarijų, derina įvairius skonius – tam, kad burgeryje atsiskleistų kuo daugiau dramos: skonio, atradimų ir nuotykių.
Mugės terasoje lankytojai ras ir „Poffertjes“ – skaniausių tradicinių olandiškų blynelių kepėjus Lietuvoje. Taip pat įžūliai gardų meksikietišką maistą ant ratų „Peligroso“ ir gastro barą „Elfa GastroBar“, kurie mugės lankytojams siūlys paragauti ant grilio keptų patiekalų. Išalkusius pradžiugins ir išskirtinių prekių parduotuvė visai šeimai „Assorti“ – ji kvies paragauti šviežių austrių.
Bijantys šio savaitgalio orų prognozės gali liautis nerimavę – maisto zona terasoje bus po stogu ir šildoma. Pietauti lankytojai bus kviečiami ir mugės poilsio zonoje, antrame „Lofto“ aukšte.
Pasisotinę mugėje, gardumynų lankytojai galės parsinešti ir namo. Mugėje jie ras mini turgelį, kuriame visi produktai gaminami rankomis, ekologiškai ir su meile.
Vieni tokių gamintojų – „Laimingi sūriai“, kurie, kaip sako, verda ne sūrį, o mažus gyvenimo džiaugsmo gabalėlius iš avių ir karvių pieno. Ekologiškų gėrybių iš Lietuvos kaimo siūlys paragauti ir „Genutės uogainės“. Tai šeimos ūkyje gaminama įvairi produkciją iš šviežių, pačių ekologiškai užaugintų uogų – uogienės, džiovinti uogų ir medaus kramtukai, džiovintos daržovės, gardžios tyrės, sirupai ir sultys, tokios, kaip močiutės mus visus mokė. Ūkyje užauginta ekologiška produkcija perdirbta rankomis pasižymi išskirtiniu aromatu, skoniu ir kvapu.
Mugėje savo rankų darbo pesto pažadais prekiaus ir „Jeo Pesto“ – tai Vilniuje gyvenančio italo Angelo Labbate šeimos verslas. Pradėjęs nuo klasikinio pesto padažo, pagaminto pagal savo mamos receptą, šiandien jis jau turi keturias šio padažo versijas – klasikinį, su aštriaisiais pipirais su lietuviškomis kanapėmis ir veganišką versiją.
Kraftinio sidro ir kalvadoso bus galima rasti „Sarkozy“ stende, aromatingų kavos pupelių ant „Strange Love“ prekystalio, rankų darbo, ekologiško, rūšinio, premium klasės šokolado siūlys įsigyti „La Naya“, o ištroškusius atgaivins „fritzcola“.
Mugėje bus galima rasti skanumynų ir keturkojams draugams – „Woofcake“ yra pirmoji kepyklėlė šunims Lietuvoje, kuri siūlo tortukus, pyragėlius, sausainiukus, keksiukus, ledus ir kitus eksliuzyvinius skanėstus šunims.
Renginys nemokamas ir abi mugės dienas lankytojų lauks nuo 12 val.
Daugiau informacijos: www.menufabrikas.lt/uptownmarket