- 500 g bananų (gerai prinokusių)
- 1 citrinos sulčių ir žievelės
- 1.5 šaukštelio kepimo miltelių
- Vanilinio cukraus
- 100 g migdolų miltų
- 150 g sutirštinto pieno
- 50 g miltų
- 1 pak. Sausainių su pertepimu
- 3 kiaušinių
- 50 g sviesto
- 75 g maltų aguonų
- 75 g duonos trupinių
- 50 g cukraus
1. Nulupkite bananus. Į virtuvinį kombainą sudėkite bananų žieves be viršutinio kotelio. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite minkštą sviestą. Viską sumalkite.
2. Į masę supilkite aguonas su duonos trupiniais. Suberkite vanilinį cukrų, kepimo miltelius, migdolų miltus. Viską sumalkite.
3. Įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite miltus ir vėl viską sumalkite.
4. Bananą perpjaukite į 4 dalis ir supjaustykite gabaliukais.
5. Į sviestiniu popieriumi išklotą formą pilkite dalį tešlos, tada sudėkite pjaustytus bananus. Sulaužykite sausainius per pusę ir dalį jų dėkite į tešlą. Supilkite likusią tešlą. Ant viršaus įmerkite sausainius.
6. Dėkite į 170 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti su mediniu smeigtuku.
7. Iškepusį pyragą galite apšlakstyti citrinos sultimis.
Alfo Ivanausko patarimai:
· Vietoje sausainių galite įdėti uogų ar džiovintų vaisių.
·Pyragui rinkitės gerai prinokusius bananus, gali būti parudavusi žievė. Svarbu, kad nebūtų perdžiūvę.
· Pyragas ypatingai skanus dar karštas su ledais
· Pyragą galite pertepti kremais, pudingais, o papuošti glazūromis ar pabarstukais.