Makaronų nebūtina kepti orkaitėje, bet apskrudę džiūvėsėliai patiekalui suteikia papildomo skonio. Jeigu nesate vegetariškų makaronų patiekalų mėgėjai, tuomet į makaronus galite įmaišyti kumpio gabalėlių.
6 porcijoms reikės:
- 200–250 g nedidelių makaronų
- 2 stiklinės (~220 g) tarkuoto Čederio sūrio
- 250 ml neriebios grietinėlės
- 250 ml pieno
- 4 valg. š. miltų
- 4 valg. š. sviesto
- 0,5 arb. š. druskos
- ¼ arb. š. baltųjų pipirų
- 125 ml džiūvėsėlių
Gaminimas:
- Makaronus išverdame, nukošiame vandenį, nuplauname po šaltu vandeniu ir paliekame puode.
- Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
- Padažas: didelėje keptuvėje išlydome sviestą ant vidutinės ugnies, sudedame miltus, druską, pipirus, gerai išmaišome, pakaitiname 1 min. Pamažu supilame pieną, grietinėlę, vis maišome, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda, vis pamaišome. Po to sumažiname ugnį iki silpnos ir kaitiname ~10 min., kol padažas sutirštėja (nuolat maišome). Galiausiai suberiame sutarkuotą sūrį, maišome, kol sūris ištirpsta.
- Padažą užpilame ant makaronų, išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
- Kepimo indą aukštesniais kraštais ištepame sviestu. Sudedame makaronus, išlyginame paviršių, apibarstome džiūvėsėliais ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol viršus gražiai paruduoja.