Makaronų nebūtina kepti orkaitėje, bet apskrudę džiūvėsėliai patiekalui suteikia papildomo skonio. Jeigu nesate vegetariškų makaronų patiekalų mėgėjai, tuomet į makaronus galite įmaišyti kumpio gabalėlių.

6 porcijoms reikės:

  • 200–250 g nedidelių makaronų
  • 2 stiklinės (~220 g) tarkuoto Čederio sūrio
  • 250 ml neriebios grietinėlės
  • 250 ml pieno
  • 4 valg. š. miltų
  • 4 valg. š. sviesto
  • 0,5 arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. baltųjų pipirų
  • 125 ml džiūvėsėlių
Makaronų apkepas

Gaminimas:

  1. Makaronus išverdame, nukošiame vandenį, nuplauname po šaltu vandeniu ir paliekame puode.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.
  3. Padažas: didelėje keptuvėje išlydome sviestą ant vidutinės ugnies, sudedame miltus, druską, pipirus, gerai išmaišome, pakaitiname 1 min. Pamažu supilame pieną, grietinėlę, vis maišome, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol užverda, vis pamaišome. Po to sumažiname ugnį iki silpnos ir kaitiname ~10 min., kol padažas sutirštėja (nuolat maišome). Galiausiai suberiame sutarkuotą sūrį, maišome, kol sūris ištirpsta.
  4. Padažą užpilame ant makaronų, išmaišome, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
  5. Kepimo indą aukštesniais kraštais ištepame sviestu. Sudedame makaronus, išlyginame paviršių, apibarstome džiūvėsėliais ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20 min., kol viršus gražiai paruduoja.
Makaronų apkepas