Sodraus skonio avižinė košė
Reikės:
- 90 g avižų dribsnių
- 500 ml augalinio pieno
- ¾ arb. š. cinamono
- ⅛ arb. š. moliūgo pyrago prieskonių (nebūtina)
- 2 vidutinio didumo bananų, supjaustytų riekelėmis
- 30 g maltų linų sėmenų
- ½ šaukšto vanilės ekstrakto
Reikės papuošimui:
- 15-30 ml riešutų sviesto
- 85 g atšildytų šaldytų aviečių
- Moliūgo sėklų
- Chia sėklų
- Kanapių sėklų
Kaip gaminti:
1. Į vidutinio didumo puodą ant didelės ugnies sudėkite avižas, pieną, cinamoną, moliūgo pyrago prieskonius ir vieną iš bananų.
2. Palaukite, kol užvirs, o tada sumažinkite ugnį ir virkite 8 minutes vis pamaišydami. Įspėjimas: pienas gali pervirti, todėl atidžiai stebėkite košę ir, jei reikia, sumažinkite ugnį.
3. Sudėkite antrą bananą ir linų sėmenis, o tada pavirkite dar 2-5 minutes. Dėl linų sėmenų košė labai sutirštės. Pirmasis bananas labai suvirs ir padarys košę kreminę, o antrasis suteiks tekstūros ir saldumo.
4. Galiausiai supilkite vanilės ekstraktą ir nukelkite puodą nuo ugnies. Jeigu norėsite, kad košė būtų skystesnė, pridėkite pieno ar vandens, o jei norėsite tirštesnės, pavirkite dar porą minučių.
5. Papuoškite priedais.