Reikės:
400 g juodojo šokolado
250 g sviesto
150 g cukraus
50 g vanilinio cukraus
1 apelsino žievelės
3 šaukštų nesaldintos kakavos
3 kiaušinių
280 g miltų
Gaminimas:
- Garų vonelėjė ištirpdykite sviestą su šokoladu. Kai viskas ištirps, sumaišykite.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, smulkiai tarkuota apelsino žievele.
- Miltus sumaišykite su kakava.
- Į kiaušinių masę lėtai pilkite šokolado ir sviesto masę, viską nuolat maišydami į vieną pusę.
- Galiausiai suberkite miltus ir viską išmaišykite paskutinį kartą.
- Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi.
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.
- Masę supilkite į kepimo indą ir, kol įkais orkaitė, leiskite tešlai susistovėti, kad nebūtų oro tarpelių ir viskas sukristų.
- Kepkite apie 20–30 min. Viršus turi apsitraukti ruda plutele, o vidus likti minkštas ir šlapias.
- Iškeptą pyragą atvėsinkite ir tik tuomet skanaukite.
Skanaus!