Reikės:

400 g juodojo šokolado
250 g sviesto
150 g cukraus
50 g vanilinio cukraus
1 apelsino žievelės
3 šaukštų nesaldintos kakavos
3 kiaušinių
280 g miltų

Gaminimas:

  • Garų vonelėjė ištirpdykite sviestą su šokoladu. Kai viskas ištirps, sumaišykite.
  • Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, smulkiai tarkuota apelsino žievele.
  • Miltus sumaišykite su kakava.
  • Į kiaušinių masę lėtai pilkite šokolado ir sviesto masę, viską nuolat maišydami į vieną pusę.
  • Galiausiai suberkite miltus ir viską išmaišykite paskutinį kartą.
  • Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi.
  • Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.
  • Masę supilkite į kepimo indą ir, kol įkais orkaitė, leiskite tešlai susistovėti, kad nebūtų oro tarpelių ir viskas sukristų.
  • Kepkite apie 20–30 min. Viršus turi apsitraukti ruda plutele, o vidus likti minkštas ir šlapias.
  • Iškeptą pyragą atvėsinkite ir tik tuomet skanaukite.

Skanaus!