„Šį patiekalą gaminu tiesiog pietų stalui – visada stengiuosi paruošti kažką skanaus ir gražaus. Be to, šis apkepas itin sotus – jo užtenka 4 žmonėms“, – sako Vokietijoje Frankfurte prie Maino gyvenanti moteris.

Receptą Regina turi jau seniai, tik įdarą keičia – kartais kepa su jautienos faršu, kartais su grybais ar daržovėmis.

Bulvių apkepas su faršu

Artimieji visada laukia Reginos apkepo – patiekalas toks skanus, kad kitai dienai jo niekada nebelieka.

Apkepą Regina pateikia su įvairiomis daržovėmis, česnakiniu padažu, marinuotais agurkėliais.

Bulvių košės ir jautienos faršo apkepas

Bulvių apkepas su faršu

Bulvių masei:

1 kg bulvių

2 kiaušinių trynių

100 g tarkuoto parmezano sūrio

75 g lydyto sviesto

1 a. š. druskos

Mėsos įdarui:

300 g jautienos (galima keisti grybais ar daržovėmis)

1 svogūno

1 v. š. pomidorų pastos

1 raudonosios paprikos (supjustyti mažais kubeliais)

150 ml vandens

2 morkų (sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti)

2-3 skiltelių česnako

1 a. š. Paprikos miltelių

1 a. š. Džiovinto oregano

pipirų ir druskos pagal skonį

Gaminimas:

  • Bulves išvirti ir sutrinti su sviestu. Įmušti kiaušinių trynius, įberti tarkuoto sūrio, druskos ir viską gerai išmaišyti.

  • Jautienos faršą pakepinti su smulkintu svogūnu.

  • Mėsai apkepus sudėti smulkintas paprikas, morkas. Į faršą įpilti vandens, suberti prieskonius, įdėti pomidorų pastą ir troškinti, kol išgaruos vanduo.

  • Karščiui atsparų stiklinį ar molinį indą ištepti sviestu. Į indą sukrėsti 2/3 bulvių košės, paviršių išlyginti.

  • Tada tolygiai paskleisti paruoštą faršą, o ant viršaus uždėti likusį bulvių košės trečdalį. Regina košę deda į konditerinį maišelį ir juo išspaudžia bokštelius.

  • Kepti 170 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Bulvių apkepas su faršu

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją