23 cm skersmens torto ingredientai
Maskarponės sūrio putėsiai
- 40 g trynių (~2 vnt.)
- 70 g cukraus
- 30 g vandens
- 4 g želatinos, lapeliais
- 250 g maskarponės sūrio
- 300 g grietinėlės (36% riebumo)
Gaminimas:
- Užmerkiame želatinos lapelius lediniame vandenyje.
- Trynius sudedame į dubenį ir plakame rankiniu plakikliu, kol pabals.
- Cukrų su vandeniu verdame nedideliame prikaistuvyje, kol temperatūra pasieks 118 C. Supilame lėtai į plakamus trynius. Padidiname greitį ir plakame, kol tryniai atvės ir padvigubės.
- Ant garų vonelės pašildome maskarponės sūrį. Įmaišome nuspaustą želatiną ir maišome, kol ji išsilydys.
- Išplakame iki apystandžių putų grietinėlę.
- Į pašildytą maskarponę supilame kiaušinių trynių kremą. Išmaišome.
- Per du kartus sudedame grietinėlę ir atsargiai išmaišome.
Jogurto ir baltojo šokolado putėsiai:
- 200 g graikiško tiršto jogurto, natūralaus
- 200 g balto šokolado
- 5,5 g želatinos, lapeliais
- 300 g grietinėlės, 36 % riebumo
Gaminimas:
- Užmerkiame želatiną lediniame vandenyje.
- Baltąjį šokoladą išlydome ant garų vonelės. Nugręžiame želatiną ir įmaišome į šokoladą (šiame žingsnyje man šokoladas sušoko į tokį labai neišvaizdų gumulą, bet neišsigąskite). Įdedame keletą šaukštų jogurto ir maišome, kol šokoladas vėl atgaus savo formą ir turėsime vientisą kremą.
- Sudedame likusį jogurtą, gerai išmaišome. Jei šokoladas labai sušilo, paliekame atvėsti.
- Išplakame grietinėlę iki apystandžių putų. Per du kartus įmaišome ją į šokolado masę.
Pasiflorų ir mango želė:
- 110 g pasiflorų tyrės
- 40 g mango tyrės
- 5 g želatinos, lapeliais
- 36 g cukraus
- 40 g vandens
Gaminimas:
- Želatiną užmerkiame lediniame vandenyje.
- Sumaišome abi tyres, vandenį ir cukrų nedideliame prikaistuvyje. Pakaitiname, kol tyrės pašils ir cukrus išsilydys.
- Įmaišome nugręžtą želatiną.
- Supilame paruoštą želę į 20 cm skersmens žiedą, aptrauktą maistine plėvele ir acetatine juosta.
- Užšaldome.
Vanilinis biskvitas
(išeina du biskvitai, bet mums reikalingas vienas, tad kitą galima užšaldyti)
- 2 kiaušinių baltymai
- 53 g cukraus
- 2 tryniai, lengvai išplakti
- 27 g miltų
- 27 g kukurūzų krakmolo
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
- Išplakame baltymus su cukrumi iki standžių putų. Nesustodami plakti įmaišome trynius. Kai jie įsimaišo, nustojame plakti.
- Persijojame miltus su kukurūzų krakmolu. Suberiame pamažu į kiaušinių masę. Maišome mentele, kol nelieka sausų ingredientų.
- Sukrečiame tešlą į konditerinį maišelį su lygiu antgaliu ir išspaudžiame 22 cm biskvitus.
- Kepame apie 8–12 minučių. Ištraukiame ir paliekame atvėsti.
Torto surinkimas
- Apgaubiame 23 cm skersmens žiedą maistine plėvele. Į vidų įklojame acetatinę juostą.
- Supilame jogurto ir baltojo šokolado putėsius. Išlyginame paviršių.
- Įdedame į centrą sustingusią želę.
- Ant viršaus paskleidžiame maskarponės sūrio putėsius.
- Uždedame sirupu (1:1) sulaistytą biskvitą (sirupu į putėsius), lengvai paspaudžiame ir užšaldome.
Veidrodinė glazūra
- 130 g cukraus
- 55 g vandens
- 130 g gliukozės
- 71 g pieno
- 15 g pieno miltelių
- 165 g baltojo šokolado
- 10 g želatinos
- maistinių dažų
Gaminimas:
- Želatiną užmerkiame lediniame vandenyje.
- Pieną sumaišome su pieno milteliais.
- Šokoladą susmulkiname ir sudedame į aukštą indą (naudoju 1 l talpos skysčių matavimo indą, nes jame patogu sublenderiuoti).
- Vandenį, cukrų ir gliukozę viriname, kol temperatūra pasieks 103 C (temperatūra yra labai svarbi, todėl stebėkite atidžiai).
- Supilame sirupą ant šokolado, atsargiai išmaišome, kol išsilydo šokoladas ir temperatūra nukrenta iki 80 C. Sudedame gerai nuspaustą želatiną ir pieno mišinį.
- Įdedame norimos spalvos dažų ir sublenderiuojame atsargiai, kad neprileistume oro.
- Uždengiame plėvele (taip, kad ji liestųsi su glazūra) ir paliekame šaldytuve mažiausiai 24 val.
- Pašildome mikrobangų krosnelėje, kol temperatūra pasiekia ~30 C, sublenderiuojame ir glazūruojame tortą.