23 cm skersmens torto ingredientai

Maskarponės sūrio putėsiai

  • 40 g trynių (~2 vnt.)
  • 70 g cukraus
  • 30 g vandens
  • 4 g želatinos, lapeliais
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 300 g grietinėlės (36% riebumo)

Gaminimas:

  1. Užmerkiame želatinos lapelius lediniame vandenyje.
  2. Trynius sudedame į dubenį ir plakame rankiniu plakikliu, kol pabals.
  3. Cukrų su vandeniu verdame nedideliame prikaistuvyje, kol temperatūra pasieks 118 C. Supilame lėtai į plakamus trynius. Padidiname greitį ir plakame, kol tryniai atvės ir padvigubės.
  4. Ant garų vonelės pašildome maskarponės sūrį. Įmaišome nuspaustą želatiną ir maišome, kol ji išsilydys.
  5. Išplakame iki apystandžių putų grietinėlę.
  6. Į pašildytą maskarponę supilame kiaušinių trynių kremą. Išmaišome.
  7. Per du kartus sudedame grietinėlę ir atsargiai išmaišome.
Velykų tortas

Jogurto ir baltojo šokolado putėsiai:

  • 200 g graikiško tiršto jogurto, natūralaus
  • 200 g balto šokolado
  • 5,5 g želatinos, lapeliais
  • 300 g grietinėlės, 36 % riebumo

Gaminimas:

  1. Užmerkiame želatiną lediniame vandenyje.
  2. Baltąjį šokoladą išlydome ant garų vonelės. Nugręžiame želatiną ir įmaišome į šokoladą (šiame žingsnyje man šokoladas sušoko į tokį labai neišvaizdų gumulą, bet neišsigąskite). Įdedame keletą šaukštų jogurto ir maišome, kol šokoladas vėl atgaus savo formą ir turėsime vientisą kremą.
  3. Sudedame likusį jogurtą, gerai išmaišome. Jei šokoladas labai sušilo, paliekame atvėsti.
  4. Išplakame grietinėlę iki apystandžių putų. Per du kartus įmaišome ją į šokolado masę.
Velykų tortas

Pasiflorų ir mango želė:

  • 110 g pasiflorų tyrės
  • 40 g mango tyrės
  • 5 g želatinos, lapeliais
  • 36 g cukraus
  • 40 g vandens

Gaminimas:

  1. Želatiną užmerkiame lediniame vandenyje.
  2. Sumaišome abi tyres, vandenį ir cukrų nedideliame prikaistuvyje. Pakaitiname, kol tyrės pašils ir cukrus išsilydys.
  3. Įmaišome nugręžtą želatiną.
  4. Supilame paruoštą želę į 20 cm skersmens žiedą, aptrauktą maistine plėvele ir acetatine juosta.
  5. Užšaldome.

Vanilinis biskvitas
(išeina du biskvitai, bet mums reikalingas vienas, tad kitą galima užšaldyti)

  • 2 kiaušinių baltymai
  • 53 g cukraus
  • 2 tryniai, lengvai išplakti
  • 27 g miltų
  • 27 g kukurūzų krakmolo

Gaminimas:

  • Įkaitiname orkaitę iki 190 C.
  • Išplakame baltymus su cukrumi iki standžių putų. Nesustodami plakti įmaišome trynius. Kai jie įsimaišo, nustojame plakti.
  • Persijojame miltus su kukurūzų krakmolu. Suberiame pamažu į kiaušinių masę. Maišome mentele, kol nelieka sausų ingredientų.
  • Sukrečiame tešlą į konditerinį maišelį su lygiu antgaliu ir išspaudžiame 22 cm biskvitus.
  • Kepame apie 8–12 minučių. Ištraukiame ir paliekame atvėsti.
Velykų tortas

Torto surinkimas

  1. Apgaubiame 23 cm skersmens žiedą maistine plėvele. Į vidų įklojame acetatinę juostą.
  2. Supilame jogurto ir baltojo šokolado putėsius. Išlyginame paviršių.
  3. Įdedame į centrą sustingusią želę.
  4. Ant viršaus paskleidžiame maskarponės sūrio putėsius.
  5. Uždedame sirupu (1:1) sulaistytą biskvitą (sirupu į putėsius), lengvai paspaudžiame ir užšaldome.

Veidrodinė glazūra

  • 130 g cukraus
  • 55 g vandens
  • 130 g gliukozės
  • 71 g pieno
  • 15 g pieno miltelių
  • 165 g baltojo šokolado
  • 10 g želatinos
  • maistinių dažų

Gaminimas:

  1. Želatiną užmerkiame lediniame vandenyje.
  2. Pieną sumaišome su pieno milteliais.
  3. Šokoladą susmulkiname ir sudedame į aukštą indą (naudoju 1 l talpos skysčių matavimo indą, nes jame patogu sublenderiuoti).
  4. Vandenį, cukrų ir gliukozę viriname, kol temperatūra pasieks 103 C (temperatūra yra labai svarbi, todėl stebėkite atidžiai).
  5. Supilame sirupą ant šokolado, atsargiai išmaišome, kol išsilydo šokoladas ir temperatūra nukrenta iki 80 C. Sudedame gerai nuspaustą želatiną ir pieno mišinį.
  6. Įdedame norimos spalvos dažų ir sublenderiuojame atsargiai, kad neprileistume oro.
  7. Uždengiame plėvele (taip, kad ji liestųsi su glazūra) ir paliekame šaldytuve mažiausiai 24 val.
  8. Pašildome mikrobangų krosnelėje, kol temperatūra pasiekia ~30 C, sublenderiuojame ir glazūruojame tortą.