Pagaminimas – nieko per daug ypatingo ar sudėtingo, daržoves galite rinktis pagal savo nuožiūrą ir mėgstamas spalvas. Toks receptas ypač pravers, jei turite šiek tiek daržovių ir mėsytės likučių ir nežinote, kur juos sunaudoti. Išeitis paprasta – išsikepkite flamenko kiaušinienę!

3 porcijoms reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 250 ml naminio pomidorų padažo
  • 2 vidutinio dydžio morkų
  • 200 g šaldytų žirnelių
  • 2 chorizo dešrelių
  • 4 Serano kumpio riekelių
  • 200 g žalių šparaginių pupelių
  • keleto gabalėlių keptos konservuotos paprikos
  • druskos

Naminiam pomidorų padažui:

(išeina apie 600 ml padažo, o šiam receptui reikės 250 ml padažo)

  • 1 didelio svogūno
  • 125 ml alyvuogių aliejaus
  • 800 g konservuotų pomidorų be odelių
  • 3 didelių česnako skiltelių
  • 1 nedidelės žaliosios paprikos
  • druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Gaminame naminį pomidorų padažą. Svogūną ir česnako skilteles nulupame, supjaustome kubeliais. Papriką taip pat supjaustome kubeliais. Puode ant vidutinės ugnies įkaitiname visą alyvuogių aliejų. Sudedame svogūną ir papriką, kepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja, po to sudedame česnaką, pakepiname dar apie 5 min. Po to sudedame susmulkintus pomidorus, viską išmaišome, pagardiname druska, pipirais, puodą uždengiame dangčiu ir troškiname 15 min., vis pamaišome. Kai padažas baigia troškintis, nukeliame nuo ugnies ir sutriname bulvių trintuvu arba elektriniu trintuvu (aš triu bulvių trintuvu – tuomet lieka didesnių daržovių gabalėlių).
  2. Pupeles supjaustome maždaug 3 cm ilgio gabalėliais, morkas nulupame, supjaustome nedideliais plonais gabalėliais. Į puodą įpilame apie 1,5 l vandens, suberiame morkas, pupeles ir žirnelius. Verdame, kol daržovės suminkštėja (tik nereikia pervirti). Kai išverda, nukošiame.
  3. Į tris karščiui atsparius nedidelius indelius tolygiai paskirstome naminį pomidorų padažą, tolygiai sudedame virtas daržoves.
  4. Kumpio riekeles suplėšome, išdėliojame ant daržovių.
  5. Chorizo dešreles supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant daržovių.
  6. Konservuotus paprikų gabalėlius supjaustome juostelėmis, išdėliojame indelyje ratu.
  7. Kiekvieno indelio viduryje padarome nedidelę duobutę, įmušame po kiaušinį, pabarstome druska.
  8. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min., kol kiaušinio baltymas pabaltuoja.

Galite patiekti su prancūzišku batonu, bet taip keptas kiaušinis skanus ir be jokių priedų.