Blauzdelės su šonine medaus ir garstyčių marinate

Reikės:

  • 7–8 vištienos blauzdelių
  • 7–8 šaltai rūkytos šoninės riekelių
  • Šlakelio aliejaus (formai patepti)
  • Majonezinio padažo (patiekti)
  • Marinuotų agurkėlių (patiekti)
  • Mėtų arba kitokių prieskoninių žolelių (patiekti)

Marinatui:

  • 2 šaukštų mėgstamų garstyčių
  • 1 šaukšto medaus
  • Žiupsnelio druskos
  • 2–3 šaukštų marinuotų agurkėlių marinato

Gaminimas:

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir apvoliokite jame blauzdeles. Galite tai padaryti iš anksto, pvz., iš vakaro arba likus kelioms valandoms iki kepimo, bet tinka ir vos prieš kepant.

2. Blauzdeles apvyniokite rūkyta šonine ir patepkite likusiu marinatu.

3. Kepimo popieriumi išklotą skardą pašlakstykite aliejumi ir sudėkite blauzdeles.

4. Kepkite apie 45–50 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

5. Iškepusias blauzdeles patiekite su majoneziniu padažu ir marinuotais agurkėliais. Puoškite prieskoninėmis žolelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)