2 porcijoms reikės:

100 g bolivinių balandų
200 ml vandens (arba sultinio)
kelių saujų špinatų ar kitų mėgstamų salotų
2 didesnių ridikėlių
1 avokado
citrinos sulčių
garstyčių daigų
saujos saulėgrąžų
50 g ožkos sūrio

Padažui:

1 v. š. medaus
1 v. š. grūdėtųjų garstyčių
1 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Gaminame:

Paruošiame bolivines balandas: sėklas nuplauname, 1 minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu arba sultiniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 minučių. Po 15 min. visas vanduo jau turi būti susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutes.
Išdėliojame visus salotų ingredientus.
Sumaišome visus padažo ingredientus ir juo apipilame salotas.

Skanaus!