Daugiau apie konkursą ir prizą skaitykite čia.

Šį kartą kviečiame pažiūrėti konkurso dalyvio Kosto sveikuoliškų pusryčių receptą.

„Taip jau susiklostė, kad sekmadieniai mums tapo „cheating day“, nes valgome nesveiką ir greitą maistą, todėl bent šeštadienius stengiamės padaryti sveikuoliškus. Tad šį kartą pusryčiams ruošiame lengvą vegetarišką užkandį„Kale“ kopūsto suktinukus su Portobello grybais ir ožkos pieno sūriu.

Laimėtas virtuvės kombainas padėtų įgyvendinti galybę idėjų ruošiant sveiką ir naudingą maistą. Šis prizas galbūt padėtų pamiršti net „cheating day“ sekmadienius! Todėl labai norime jį laimėti! Jei laimėtume, pasižadame bent kartą per mėnesį atsiųsti naujų sveikuoliškų pusryčių (ir ne tik) video“, – rašė Kostas.

Lapinio kopūsto suktinukai su Portobello grybais ir ožkos pieno sūriu

Reikės:

lapinio („Kale“) kopūsto lapų
didelio Portobello grybo
ožkos pieno sūrio
graikiško jogurto
druskos
džiovintų petražolių
pipirų
maltų žagrenio sėklų
skiltelės česnako
svogūno
krapų

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Supjaustome svogūną, susmulkiname česnako skiltelę. Smulkiai supjaustome Portobello grybą. Viską sudedame į keptuvę, gerai apkepame, įberiame druskos, pipirų. Viską sudedame į dubenėlį ir paliekame atvėsti.
Trečdalį didelio puodo pripilame vandens, jį užverdame ir pasūdome. Sudedame kopūstų lapus ir verdame 4–5 min.
Kol kopūstai verda, pasiruošiame padažą. Smulkiai sukapojame krapus, juos suberiame į dubenėlį su graikišku jogurtu. Taip pat įberiame žagrenio sėklų, petražolių, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišome.
Sumaišome atvėsusius grybus ir ožkos sūrį.
Lapams baigus virti, juos nukošiame ir paliekame po šaltu tekančiu vandeniu atvėsti. Po to juos gerai nuvarviname.
Imame vieną didelį arba du mažesnius lapus, dedame valgomąjį šaukštą grybų ir ožkos sūrio įdaro ir gražiai susukame.
Baigus daryti suktinukus įkaitiname keptuvę ir dedame keletą suktinukų. Apkepame juos iš abiejų pusių po minutę.
Patiekiame su graikišku jogurtu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)