„Ir neklydau. Matas entuziastingai palaikė idėją ir iš pirmojo susitikimo išsinešiau visą ranka jo braižytą planą, kaip ir kokius patiekalus prie kurių spalvų derinsime“, – apie dar vieną projekto „52 kartai“ fotosesiją pasakoja R. Daskevičius.

Kaip pagrindas buvo pasirinktas pagrindinės spalvų sistemos RGB spalvos – raudona, žalia, mėlyna ir visų trijų spalvų maksimalias reikšmes atitinkanti balta bei jos tonai, einant link juodos. O tada priderintas maistas. Taip buvo sukurta grafiška, spalvinga, dramatiško apšvietimo dar viena netikėta fotosesija.

Taigi, šį kartą – apie skonius ir jų spalvas tiems, kurie virtuvėje nori palypėti vienu laipteliu aukštyn. M. Paulino patiekalų receptai puikiai tiks virtuvės gurmanams, ieškantiems naujų idėjų ir norintiems kažką restoraniško pritaikyti namuose. Tiems, kurie nori atrasti naujų maisto gamybos paslapčių, o prie svečių stalo sulaukti susižavėjimo šūksnių ir daug klausimų, o kaip tai padarei?

Šiai draugų vakarienei gamintų duonos ledų su pagardais, kuriuos gaminant pasitelkiama molekulinė virtuvė, namuose pagaminti nepavyks, tačiau virtuvės šefas sutiko atskleisti kitus savo receptus.

Šukutės su agurkais


Gaivus ir lengvas užkandis, kuriam pagamintą specialų aliejų galėsite pritaikyti ir kitiems patiekalams.

4 porcijoms reikės:

4 šviežių šukučių
cukraus
druskos
kelių šviežių agurkų

Aliejui:

400 g meškinio česnako, laiškinių svogūnų arba porų (pasirinktinai)
100 g špinatų
700–800 ml rapsų aliejaus

Gaminimas:

1. Šukutes iš vakaro dosniai apibarstykite druska ir cukrumi iš visų pusių ir palikite nakčiai uždengtas šaldytuve

2. Paruoškite aliejų agurkų marinatui: meškinį česnaką, laiškinį svogūną arba porą (pasirinktinai) su špinatais sudėkite į trintuvą ir užpilkite rapsų aliejumi ir 10 min. trinkite maksimaliu pajėgumu. Po to leiskite mišiniui pastovėti, atvėsti, kad įsigertų skoniai ir aromatai, atsirastų spalva. Po to lengvai nukoškite per švarų rankšluostį.

3. Kubeliais supjaustykite agurkus ir užmarinuokite paruoštame aliejuje, pagardinkite druska.

4. Paruoškite padažą: daržovių sultinį sumaišykite su obuolių actu (raskite sau tinkamą santykį, kad patiktų skonis) ir įpilkite šiek tiek paruošto aliejaus bei paplakite, kad pasiskirstytų žali aliejaus burbuliukai.

5. Į lėkštę dėkite agurkus, ant viršaus – šukutę, pagardinkite padažu. Galite pagardinti laiškiniu ar česnakiniu svogūnu.

Patiekalui paruoštą specialų aliejų galite laikyti šaldytuve ir naudoti įvairiems kitiems patiekalams gardinti.

Džiovintas burokėlis


Ypatingai paruoštas burokėlis nustebins sodriu skoniu ir tekstūra. Tiesa, tokiam patiekalui pagaminti prireiks nemažai kantrybės.

4 porcijoms reikės:

vidutinio dydžio burokėlio
1 kg burokėlių sultims
čiobrelio
apelsininės medetkos
citrininės verbenos

Gaminimas:

1. Burokėlį supjaustykite ketvirčiais ir išvirkite. Virtą burokėlį džiovinkite iki 58 °C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie parą, kol išdžius ir taps beveik visiškai sausas ir kietas.

2. Iš kilogramo burokėlių išspauskite sultis ir palengva jas garinkite ant viryklės (virkite ant silpnos ugnies), kol liks kiek mažiau negu pusė pirminio skysčio.

3. Džiovintus burokėlius dėkite į nugarintas sultis ir lengvai virkite. Ryškaus skonio ir didesnės koncentracijos nugarintos sultys susigers atgal į džiovintą burokėlį. Virkite, kol burokėlis taps panašus į guminuką, minkštas ir sultingas.

4. Paruoštus burokėlius griliuje lengvai keletą minučių parūkykite žarijose su eglės spygliais.

5. Burokėlį pagardinkite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis – čiobreliu, apelsinine medetka ir citrinine verbena.

Sulčių kokteilis


Sulčių kokteilis, gardinamas aromatiniu aliejumi, kurį galėsite pasiruošti patys.

4 porcijoms reikės:

100 ml žalių obuolių sulčių
35 ml morkų sulčių
15 ml saliero gumbo sulčių
5 ml laimo sulčių
2 ml šeivamedžio žiedų acto (nebūtinai)
šlakelio krapų arba eglės spyglių aliejaus

Gaminimas:

1. Sumaišykite visus ingredientus ir sultis pagardinkite aromatiniu aliejumi su krapais ar eglės spygliais. Aliejų ruoškite tuo pačiu principu, kuris aprašytas ruošiant užkandį (šukutes su agurkais).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)