Pomėgis gaminti atsirado vaikystėje
Berta pasakoja, kad vaikystėje ji dažnai kartu su tėvais gamindavo ir sukiodavosi virtuvėje – tuo metu tai buvo mėgstamiausias merginos užsiėmimas. Tačiau paauglystėje meilė maisto gamybai išgaravo, mat viena iš Bertos pareigų vasaros atostogų metu buvo kasdien gaminti pietus ar vakarienę.
Malonumas gaminti maistą atgimė pradėjus gyventi su būsimu vyru, kai drauge ėmė ruošti vakarienes ir dažniau leisti laiką virtuvėje.
Grįžusi aistra maisto gaminimui paskatino sukurti tinklaraštį ir dalintis idėjomis su kitais – taip gimė jau 10 metų gyvuojantis tinklaraštis „Cukrinis avinėlis“. Pamažu jis tapo pagrindine Bertos veikla – čia ji dalijasi receptais ir juos fotografuoja, o taip pat kuria turinį įvairiems prekės ženklams.
Virtuvėje eksperimentuoja kartu su dukra
Bertos tinklaraštyje nestinga įrašų apie keliones su šeima. Mergina dalijasi įspūdžiais ir pamatytais vaizdais iš įvairių pasaulio vietų, o svarbiu akcentu tampa ir dukra – Berta visuomet apgalvoja, kokios vietos ar veiklos būtų įdomios Adelei. Nors šeimyna mėgsta lankytis svetur, tačiau stengiasi atrasti įdomių vietų ir Lietuvoje.
Tinklaraštyje gausu idėjų ir mažiesiems valgytojams: kūdikiams čia yra tyrelių receptų, o vaikams Berta sugalvoja smagius užkandžius, iš maisto sudėliodama gyvūnus.
Dukra pakeitė ne tik Bertos tinklaraščio turinį, bet ir kasdienybę virtuvėje. Mergina pasakoja, kad dažnai įtraukia dukrą į gamybos procesus ir drauge jos išbando naujus skonius.
„Man pasisekė, kad Adelė nuo pat mažens nėra išranki valgytoja, tad dažniausiai gaminu visai šeimai kartu. Adelė dažnai įsitraukia į maisto gaminimą drauge su manimi, tad ir pati ką nors pasiūlo, išbandome įvairias idėjas drauge, taip kartu atrasdamos naujus skonius. Manau, labai svarbu gaminti drauge su mažaisiais, nes taip jie pradeda kitaip žiūrėti į maistą, yra linkę daugiau išragauti, nebijo naujų skonių“, – tvirtina Berta.
Maisto gaminimas – kūrybiškas užsiėmimas
Dažnai įkvėpimo Berta semiasi iš knygų, žurnalų ir įvairių tinklaraščių. „Šiuo metu internetas yra pilnas receptų, tad paprasta sugalvoti, ką gaminti, įvedus vieną ar kitą ingredientą į paiešką – belieka tik išsirinkti, kas tą akimirką patiktų“, – sako ji.
„Man labai patinka, kai turiu ribotą produktų pasirinkimą namuose ir turiu iš jų sugalvoti, ką pagaminti šeimynai – dažniausiai tokiu atveju gimsta vieni skaniausių ir netikėčiausių atradimų“, – tvirtina receptų kūrėja.
Maisto tinklaraštininkė teigia neturinti griežtų taisyklių maisto gamyboje ir dažnai gamindama pasitelkia kūrybiškumą.
Berta dalijasi greitai pagaminamu užkandžiu, kuris puikiai tiks ir tiems atvejams, kai šaldytuve netikėtai pasibaigė produktai – prireiks tik bulvių, bulvių krakmolo, miltų, kiaušinio, sūrio ir džiūvėsėlių.
Bulvių kamuoliukai su sūriu
Ingredientai:
• 600 g bulvių;
• 2 kiaušiniai;
• 3 valg. š. bulvių krakmolo;
• ½ puodelio miltų;
• Žiupsnis druskos;
• 100 g tarkuotos mocarelos arba 100 g „Guodos“ sūrio;
• 100 g džiūvėsėlių;
• Saulėgrąžų aliejus kepimui
Gaminimo eiga:
1. Bulves nuskutame, nuplauname, smulkiau supjaustome ir išverdame. Paliekame atvėsti.
2. Atvėsusias bulves sutriname grūstuve arba šakute. Įmušame vieną kiaušinį, beriame miltus, bulvių krakmolą, šiek tiek druskos ir viską gerai išmaišome.
3. Formuojame kamuoliukus, į kurių vidų dedame po gabalėlį „Guodos“ sūrio arba beriame tarkuotos mocarelos.
4. Kamuoliukus apvoliojame miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.
5. Gerai įkaitiname aliejų ir jame kepame kamuoliukus. Patiekiame juos su mėgstamu padažu.