6 asm.
Gaminimas 30 min.
Zzz 12 val.
Kepimas ~1 val.
Orkaitės temperatūra 180 °C
Orkaitės režimas 25 % garų programa

  • 1 viščiuko (~1,4–1,6 kg)
  • 1 šaukštelio česnako granulių
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukštelio raudonosios paprikos
  • 30 ml citrinos sulčių
  • 50 ml aliejaus
  • 50 g morkų pesto


Vynuogių salsai:

3 saliero lapkočių
300 g besėklių vynuogių (galima pamaišyti šviesias ir tamsias)
100 g žaliųjų alyvuogių
5 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 žaliosios citrinos sulčių
Druskos, juodųjų pipirų
Ryšelio petražolių
Ryšelio baziliko

1. Viščiuką perpjaukite per nugarą, pašalinkite stuburą.
2. Sumaišykite česnako granules, druską, raudonąją papriką, citrinos sultis bei aliejų ir gautu mišiniu įtrinkite viščiuką.
3. Atkelkite krūtinėlės odą ir po ja įstumkite pesto.
4. Dėkite viščiuką į skardą, į krūtinėlės vidurį įsmeikite mėsos termometrą, nustatykite 83 °C temperatūrą ir įjunkite 25 % garų programą. Patikrinkite, ar užpildytas vandens stalčius. Orkaitė išsijungs, kai krūtinėlės temperatūra pasieks 83 °C – tai saugi temperatūra vištienai.
5. Salsai smulkiais kubeliais supjaustykite salierą, vynuoges ir alyvuoges. Taip pat susmulkinkite petražoles ir baziliką. Viską sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.
6. Patiekite viščiuką su salsa, traškiomis salotomis, paprikomis ir raudonaisiais svogūnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)