Produktai:
- 2 burokėliai
- Žiupsnis druskos
- Žiupsnis pipirų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 čiobrelio arba rozmarino šakelės
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
- Burokėlius nuplauname, nušveičiame šepetėliu ir supjaustome plonomis (2–3 mm) juostelėmis.
- Burokėlių griežinėlius apliejame aliejumi, pagardiname druska ir pipirais, čiobrelių lapeliais. Paliekame pastovėti 15 minučių, kad burokėliai išskirtų savo sultis. Skysčių perteklių nuo kiekvieno griežinėlio nubraukiame ir dėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos.
- Kepame 20–30 minučių, maždaug kas 10 minučių burokėlius apversdami.
- Traškučiai iškepę bus šiek tiek parudavę, traškūs ir susitraukę. Išėmę iš orkaitės paliekame juos 5 minutėms atvėsti ir užbarstome šiek tiek druskos.
- Patiekiame iš karto arba dedame į orui nepralaidų indą ir jame laikome iki dviejų savaičių.
- Traškučius valgome vienus arba su humusu.
Pastaba. Traškučių jokiu būdu nepalikite ilgam nesandariame inde, nes jie greitai suminkštės.