Traškių pirštelių receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.
Reikės:
250 ml avižinių dribsnių
1 skardinės garintų avinžirnių
džiovintų svogūnų dribsnių (nebūtina)
1 kiaušinio baltymo
šiek tiek džiūvėsėlių apvolioti
Gaminimas:
Kiaušinio baltymą išplakite iki putų.
Avižinius dribsnius virtuviniu kombainu susmulkinkite kuo smulkiau.
Į virtuvinį kombainą sudėkite skardinę avinžirnių, išplaktą baltymą, avižinius dribsnius ir susmulkinkite „S“ formos peiliu. Masė turi išeiti tokia, kad pirštelius būtų įmanoma formuoti pirštais.
Suformuotus pirštelius voliokite džiūvėsėliuose ir dėliokite ant skardos.
Kepkite 15 min. 200 laipsnių orkaitėje.